Smulkieji aludariai saugos klasikinio alaus tradicijas

Mažosios Lietuvos alaus daryklos nuo šiol kartu stengsis išsaugoti senąsias klasikinio alaus tradicijas - keturios bendrovės įkūrė Mažųjų aludarių asociaciją, kuri atstovaus smulkiųjų alaus daryklų interesus.

Į asociaciją susibūrė bendrovės „Kauno alus, „Biržų alus", „Ponoras" ir „Pasvalio gėrimai". Asociacijos vadove tapo „Kauno alaus" generalinė direktorė Lina Šileikienė.

„Vienas iš svarbiausių Mažųjų aludarių asociacijos tikslų - skatinti silpno alaus vartojimą ir diegti gražias silpno alaus gėrimo tradicijas. Prieš asociacijos įkūrimą mažųjų alaus daryklų problemos nebuvo sprendžiamos, o juk mūsų tikrai nemažai - apie 80. Lietuva - aludarių kraštas, ir jei mes patys nesusirūpinsime savo likimu, tai mūsų gali išvis nelikti", - sakė L.Šileikienė.

Steigiamojo Mažųjų aludarių asociacijos susirinkimo metu buvo nustatyti kriterijai, kuriuos turės atitikti aludariai, norintys prisijungti prie asociacijos. Vienas iš svarbiausių reikalavimų - alaus darykla kokybišką ir natūralų alų turi gaminti pagal klasikinę technologiją, t.y. virti, rauginti ir nokinti kiekvieną alaus rūšį atskirai.

Asociacijos nariai, gamindami alų, privalo nenaudoti „High Gravity" technologijos - verdama viena alaus misa, o iš jos įpilant skirtingą kiekį vandens bei pridedant skonio ir spalvos reguliavimo medžiagų, galima išgauti iki 20 rūšių alaus. Nors šią technologiją naudoja didžiosios alaus daryklos, siekdamos padidinti gamybos našumą, Mažųjų aludarių asociacija pasisako už senųjų alaus gamybos tradicijų išsaugojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių