Smūgis šešėlinei prekybai gėlėmis: po 150 kratų – įtarimai 15 asmenų

Lietuvos policija skelbia nutraukusi šešėlinę didmeninę prekybą gėlėmis.

Kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kartu su Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių (VMI) inspekcijos darbuotojais, praėjusią naktį atliko daugiau kaip 150 kratų Vilniaus, Kauno ir Alytaus apskrityse.

Anot Policijos departamento, kratos buvo atliekamos didmenine prekyba gėlėmis užsiimančių bendrovių patalpose, vilkikuose, puspriekabėse, šių įmonių vadovų, buhalterių gyvenamosiose vietose. Kratos taip pat atliktos ir pirkėjų darbo, gyvenamosiose vietose. Kratose dalyvavo daugiau kaip 150 pareigūnų ir VMI specialistų, pranešimai apie įtarimus įteikti daugiau nei 15 asmenų.

Minėti asmenys įtariami taip organizavę įmonių veiklą, kad valstybei būtų mokami kuo mažesni mokesčiai, arba, prisidengiant nepelninga įmonių veikla, jie visai būtų nemokami. Dalis produkcijos įmonės klientams buvo parduodama be pirkimą-pardavimą patvirtinančių dokumentų.

Sulaikyti asmenys yra įtariami įvairiais organizuotoje grupėje įvykdytais nusikaltimais: tai sukčiavimai, išvengiant didelės vertės turtinės prievolės, apgaulingas buhalterinės apskaitos tvarkymas ir neteisėtas praturtėjimas. Preliminariais skaičiavimais, galimai neapskaitytų pinigų suma, kuri buvo naudojama šešėliniame versle ir legalizuota, gali siekti ne vieną milijoną litų.

Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijai atlikus gėlėmis prekiaujančių įmonių, atsakingų darbuotojų bei jų šeimos narių veiklos analizę ir patikrinus šių asmenų pajamas ir išlaidas už 2007 – 2011 metų laikotarpį ir šių asmenų finansines galimybes susitaupyti pinigines lėšas ankstesniais laikotarpiais, buvo nustatyta, jog šie asmenys galimai neturėjo finansinių galimybių oficialiais pajamų šaltiniais pagrįstomis lėšomis padengti visų 2007 -2011 metais turėtų savo išlaidų.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas Lietuvos kriminalinės policijos biure, jo kontrolę vykdo Vilniaus apygardos prokuratūra. Už šių nusikaltimų padarymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 8 metų, pranešė Policijos departamentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Kada stomatologu imsites?

skaitytoja

skaitytoja portretas
O tai Klaipedoj geles kitaip pardavineja? "Be seselio"???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių