„Smiltynės perkėla“ muša rekordus ir skaičiuoja milijoninį pelną

Trečius metus iš eilės bendrovė „Smiltynės perkėla“ muša rekordus. 2012-ieji įvardinami finansinio klestėjimo metais. Bendrovė skaičiuoja milijoninį pelną bei džiaugiasi naujais perkėlimų rekordais.

Pelningai dirbančios bendrovės vadovas sako, kad tokių gerų rezultatų dar nebuvo pasiekta per visus įmonės veiklos metus.

2012-aisiais keltų paslaugomis pasinaudojo beveik 2 mln. keleivių. Tai yra 4 proc. daugiau nei 2011 metais, nors prieš kelerius metus pradėjus rekonstruoti delfinariumą, keleivių srautai žymiai krito. Ir nors rekonstrukcija tebesitęsia, keleivių padaugėjo. Per praėjusius metus perkelta daugiau kaip 615 tūkst. transporto priemonių.

„Tradiciškai blogaisiais laikotarpiais, žiemą ir vasarą, mes turėjom pakankamai didelius transporto srautus. Pernai žiemą buvo labai nemažai žvejų, rudenį mums labai pagelbėjo Neringoj vykstančios statybos, kelių remontai. Tai visi šitie dalykai turėjo įtakos ir mes turim šiemet didžiausią skaičių bendrovės istorijoj“, – sako AB „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Didžiausias bendrovės istorijoje ir praėjusių metų pelnas. Jis 25 proc. didesnis nei 2011-aisiais. Preliminariais duomenimis „Smiltynės perkėla“ uždirbo apie 1,8 mln. litų. Beje, sugriežtinus važiavimų kontrolę 2012 m. į Kuršių neriją kėlėsi mažiau Neringoje registruotų gyventojų automobilių, už kurių perkėlimą bendrovei kompensuojama iš valstybės biudžeto.  Dėl to sutaupyta daugiau nei pusė milijono valstybės lėšų. Toliau investuojama į infrastruktūrą. Pernai investicijos siekė apie 2,5 mln. litų

„Didžiąją dalį tos investicijos sudaro mūsų naujai pradėto keleivių terminalo statyba Šiaurės rage, kuri, tikimės, baigsis šių metų antrą ketvirtį ir jau naujajam sezonui galėsim pakviesti keleivius į naują terminalą“, – teigia D. Butvydas.

Čia bus įrengta keleivių salė, kasos, kavinė, o naujojoje perkėloje keleivių patogumui įrengtas savitarnos kasos aparatas, informacinis stendas.


Šiame straipsnyje: Smiltynės perkėlapelnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
pries kelis metus girdejau prixvatizuoti norejo.....

puiku

puiku portretas
Zavu ir tikimes,kad socdemai nepastatys savo naujo direktoriaus.

Marijus

Marijus portretas
va taip ir valdoma valstybe, imone valstybine, pelnas sukrautas pilieciu saskaita, ar nebutu laikas pagalvoti apie kainu zeminima. Priminsiu lengvajam auto persikelti kainuoja 40 lt.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių