S.Kropas: V.Vasiliauskui tektų įgyti naujų žinių

Prezidentei į Lietuvos banko vadovo postą pasiūlius buvusį finansų viceministrą ir savo rinkimų štabo vadovą advokatą 37 metų Vitą Vasiliauską, Lietuvos bankų asociacijos vadovas pažymi, kad ne iš bankinio sektoriaus ateinančiam asmeniui tektų įgyti naujų žinių.

"Manau, kad tai patyręs asmuo, gerai išmano ekonomiką, teisinę aplinką, pakankamai kvalifikuotas, patyręs, santūrus, o tai yra reikalinga centrinio banko atstovui", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

V.Vasiliauskas į Lietuvos banko vadovo postą žengtų ne iš bankų sektoriaus, todėl S.Kropas mano, kad kandidatui iš šalies tektų įgyti nemažai žinių, nes centrinė bankininkystė - specifinė sritis.

"Reikia ne tik daug finansų sektoriaus žinių, bet ir makroekonomikos, sisteminės rizikos žinių diskutuojant, aptariant tai europinėse institucijose, Europos centriniame banke ir panašiai", - sakė S.Kropas.

Kita vertus, jis pažymi, svarbu ir tai, kad būtų kvalifikuota komanda, kad ji pateiktų vadovui ekspertizę, išvadas.

Premjeras Andrius Kubilius sakė, jog V.Vasiliausko kandidatūros nevertinantis neigiamai.

"Aš poną Vasiliauską pažįstu kaip finansų viceministrą. Patirties valstybės finansuose jis tikrai turi. Nevertinu jo neigiamai", - "Verslo žinioms" sakė Andrius Kubilius.

Tuo tarpu Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas svarsto, kad V.Vasiliauskas - "tikrai tai ne pats blogiausias variantas." Anot jo, gerai yra vien tai, kad siūlomas kandidatas nėra dabartinės Lietuvos banko valdybos narys.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretą dėl V.Vasiliausko kandidatūros teikimo Seimui.

Dabartinio Lietuvos banko vadovo Reinoldijaus Šarkino kadencija baigėsi vasario 15-ąją, tačiau jis dar dviem mėnesiams paskirtas laikinuoju Lietuvos banko vadovu.

Lietuvos banko valdybos pirmininką penkeriems metams skiria ir atleidžia prieš terminą Seimas prezidento teikimu.


Šiame straipsnyje: Vitas Vasiliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Mes,Prezidentė,pasitarėm ir aš nusprendžiau siūlyti Vasiliauską LB vadovu ir taškas.

haha

haha portretas
KO ČIA TAIP SUSINERVINO KROPAS? JAUČIA KAD ATEINA ŽMOGUS KURIS "PATRUMPINS" BANKŲ SAVIVALĘ?

Anas

Anas portretas
S.Kropas noretu vadovauti LB, ziniu turi pakankamai, galetu leisti daryti bankams ka jie nori, nors ir siaip jie daro ka nori.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių