S.Kropas: duomenų apie sąskaitas išdavimas - smūgis bankų sistemai

"Baltarusiškas" bankų duomenų išdavimo sandalas kirto per Lietuvoje veikiančių bankų reputaciją.

Specialistai ragina skubiai stiprinti bankų duomenų apsaugą nuo valdininkų savivalės ir griežtinti atsakomybę už banko paslapčių atskleidimą, penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Informacijos apie bankų sąskaitas perdavimas Baltarusijai sudavė smūgį į paširdžius visai Lietuvos bankų sistemai", - pripažįsta Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

Pasak jo, po šio skandalo kiekvienas Baltarusijos verslininkas ar fizinis asmuo gerai pagalvos, ar verta Lietuvoje laikyti savo sąskaitas.

S.Kropas sako, kad dėl šios istorijos nukentėjo Lietuvos, kaip banko paslaugų teikėjos, įvaizdis pasaulyje. "Verda smarki konkurencija dėl bankų klientų, ir tos šalys, kurios užtikrina gerą bankinių operacijų apsaugą, turi nemažai naudos. Mes kalbame, kad norime savo banko paslaugas teikti ir kaimyninėms valstybėms, tačiau iš kai kurių mūsų šalies institucijų sulaukiame tokio skaudaus spyrio", - piktinasi S.Kropas.


Šiame straipsnyje: bankaiStasys KropasBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
"Baltarusiškas" bankų duomenų išdavimo sandalas kirto per Lietuvoje veikiančių bankų reputaciją. Kažkos naujas, negirdėtas SANDALAS.

viidma

viidma  portretas
o tai ko bijot jai pinigai ne vogti saskaitoje .....

neptunas

neptunas portretas
Lietuvos bankai dar karta irode savo issidirbinejima is zmoniu. Prisigalvoja mokescius , komisinius ir t.t. machinacijos su valiuta ir t.t. Taip kad Lietuvos zmones atidarinekite saskaitas ne Lietuvos bankuose !!! Paimti tik pavadinimai ir uzsienio banku , Swedbank , Nordlb .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių