Skirtingi individualių namų šildymo būdai. Kurį pasirinkti?

Grįžti į straipsnį

666

666 portretas
kaip visalaik praleido įdomiausią : neįtraukė iš lryto straipsnio : Elektrą vilniečiui gamina asmeninė elektrinė ( tas pats kas lietuvos elektrinės 9 blokas , tik aišku pigiau ir dar pilnai neišnaudotas), ir iš kaunodienos straipsnio : Lietuvis sukūrė įrenginį, kuris šildo patalpas degindamas vandenilį . Beje iš abiejų straipsnių šildymo technologijas galima būtu sujungti į vieną ir gautume naudingesnį variantą , na aišku galima būtu dar pakeist varikliuką į hibridinį ir dastatyt vėjo jėgaines ar tai saulės na ir dajungus mini ''kruonio'' hidroelektrinę , va tuomet straipsnis kaip ir laida būtu dar įdomesni .

uosis

uosis portretas
o kokiomis malkomis kūreno :) ir kiek išdžiovintomis , nes tai labai daug ką reiškia . Degimo procesas. Tai degios kuro dalies jungimasis su oru. Malkos užsidega esant 300 laispnių temperatūrai (pagal Celsijų), anglys – 600. Malkų degimo procesas vyksta, kai temperatūra yra 800 – 900 laipsnių, akmens anglių – 900 – 1200 laipsnių. Kai į pakurą patenka per daug oro, ji atšąla. Jei oro per mažai, degimas ne pilnas, dūmai juodi. Vandens garai išeina per dūmtraukį, o jei dūmtraukio sienelės šaltos (per platus dūmtraukis), vanduo sėda ant dūmtraukio sienelių, dūmtraukio plytos irsta, pagelsta net iš išorės. Apie 85 – 90 proc. kuro pirmiausia virsta dujomis ir tik 10 – 15 proc. sudega kietu pavidalu. Dujos – tai anglis ir vandenilis. Kai kurios akmens anglies rūšys ir malkos dega ilga ugnimi, todėl pakura turi būti aukšta. Kitaip dujos atšąla ir išeina per dūmtraukį nesudegusios. 1 kub. m. oro esant 0 laispsnio temperatūrai sveria 1,233 kg., 20 laipsnių temperatūrai – 1,205 kg., 100 laipsnių temeratūrai – 1,13 kg., 150 laipsnių temperatūrai – 1,086 kg. Todėl dūmai kyla, o dūmtraukis siurbia. Vienam kg malkų sudegti reikia 6 – 8 kub. m. oro. Malkas į pakurą reikia pakrauti iš karto. Virš malkų turi būti apie 300 mm oro tarpas. Baigiantis kūrentis, sumažėja reikiamo oro kiekis, todėl galima pridaryti dureles, sumažinti paduodamo oro kiekį į pakurą. Karštiesm dūmams reikia daugiau vietos, todėl pirmo ir paskutinio kanalų plotis gali skirtis 2 kartus. Degančią žvakę pastačius prie atvirų pakuros durelių, galima patikrinti dūmų trauką: jei žvakė užgęsta – per daug traukia, todėl reikia pridaryti užkaišą. Išeinančių dūmų temperatūra turi būti apie 100 laipsnių, kad nesikondensuotų vanduo. Juo drėgnesnės malkos, juo smulkiau reikia skaldyti. Pakurai nenaudoti žibalo, benzino. Švarus oras įšyla greičiau, todėl patalpą reikia vėdinti. Balta degimo spalva ir gaudesys pakuroje – per didelė trauka. Geltonai auksinės spalvos liepsna – trauka normali. Krosnių naudojimo veikimo koeficientas (n. v. k.). Tai naudingai panaudoto šilumos kiekio santykis su visu sunaudotu šilumos kiekiu. Naudingai panaudota šiluma – tai šiluma, atiduota patalpai, o sunaudota šiluma – tai šiluma, gauta deginant kurą. Krosnis negali visos šilumos atiduoti patalpai, nes dalis šilumos kartu su dūmų dujomis išeina pro dūmtraukį, dalis lieka kure, subyrėjusiame į pelenę, ir dalis šilumos nuostolių atsiranda dėl nepilno kuro degimo. Šildymo krosnių n. v. k. būna apie 0,6 – 0.7, atvirų židinių – apie 0,2 – 0,3, židinių su kasetėmis – apie 0,8 – 0,89. Plonasienės krosnys įkaista greičiau. Uždarius užkaišą, mažiau išeina šilumos, todėl didesnis n. v. k.

hububi

hububi portretas
daug kas priklauso nuo oro padavimo į šildymo prietaisus nes jei oras naudojamas iš tos pačios patalpos tai automatiškai atsiranda skersvėjis o jei įtraukiamas iš lauko per tam skirtą atvedimą tai mažinamas skersvėjis .

irena

irena portretas
o koks sildymas yra elektra siurblys oras oras mazom patalpoms 50m2

andrius

andrius portretas
Ka reiskia sildytis elektra? kodel yra lyginamas "Elektrinis sildymas" kas tai? As sildau nama 125 m2 naujos statybos - elektriniu-infraraudonuju spinduliu sildymu. kai kur grindinis elektrinis + 16 kW zidinys su ortakiais. visa iranga su atskiru kiekvienos patalpos valdymu kainavo apie 14 tukst. lt. Pilnas komfortas. ir nemoku kaip cia rasoma 8000lt sezonui (is kur tie skaiciai?) sezono islaidos 4000KW elektros (t.y -2000lt) ir malku 5 kubai( dar 700lt) viso 2700 sezonas. Tai ka cia lyginti su dujom, geoterminiais, ir kondicionieriais jusu? taip ir nesupratau kuri sildymo buda cia taip reklamuoja... Sekmes renkantis geriausia :)

Galerijos

Daugiau straipsnių