Skelbiami verslumo apdovanojimai

Ūkio ministerija paskelbė Europos verslininkystės apdovanojimų nacionalinę atranką ir kviečia teikti paraiškas pažangiausioms įgyvendintoms arba šiuo metu įgyvendinamoms verslą skatinančioms iniciatyvoms pristatyti.

Europos verslininkystės apdovanojimais siekiama skatinti palankios verslui politikos formavimą, verslininkų svarbos visuomenėje pripažinimą, pademonstruoti sėkmingiausius verslo politikos ir praktikos pavyzdžius.

Šiais metais apdovanojimai bus skiriami už verslumo skatinimą, įmonių skatinimą, biurokratinių procedūrų supaprastinimą, už investicijas įgūdžiams lavinti bei už atsakingą verslininkystę. Paraiškas gali teikti centrinės, regioninės ir vietos valdžios institucijos bei kiti juridiniai asmenys, vykdantys viešojo ir privataus sektorių partnerystės iniciatyvas.

Paraiškos priimamos Ūkio ministerijoje iki šių metų rugsėjo 12 d. 15 val.

Europos verslininkystės apdovanojimų nacionalinė atranka - tai pirmasis Europos verslininkystės apdovanojimų etapas. Nacionalinės atrankos metu išrinktos dvi geriausios verslą skatinančios iniciatyvos bus nominuotos antrajam etapui - Europos verslininkystės apdovanojimams - ir konkuruos su kitų Europos šalių pretendentais dėl pagrindinio prizo.

Europos vertinimo komisija taip pat skirs specialų prizą už kūrybingiausią bei labiausiai įkvepiančią verslo iniciatyvą Europoje.

Europos verslininkystės apdovanojimų teikimo ceremonija įvyks 2009 m. gegužės mėn. Prahoje. Tai bus baigiamasis 2009 metų Europos verslininkystės savaitės, kurios metu vyks daugybė renginių visoje Europos Sąjungoje, akcentas.

Europos Komisija Europos verslininkystės apdovanojimus organizuoja kasmet  nuo 2005 metų. Geografiškai konkursas apima 27 Europos Sąjungos valstybes nares, taip pat Islandiją, Norvegiją ir Turkiją. Konkurse vertinami projektai, kurie per dvejus metus iki apdovanojimų paskelbimo inicijavo ir įgyvendino (įgyvendina) pažangias verslą skatinančias iniciatyvas.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių