Skelbiami kvietimai teikti paraiškas gauti nacionalinę paramą

Ūkio ministerija ir VšĮ „Lietuvos verslo paramos agentūra“ (LVPA) kviečia teikti paraiškas nacionalinei paramai gauti.

Projektams pagal „Atitikties įvertinimo infrastruktūros stiprinimo“ projektų grupės aprašo kvietimą numatyta skirti 700 tūkst. litų. Mažiausias leistinas vieno projekto finansavimo dydis yra 50 tūkst. litų, didžiausias - 200 tūkst. litų.

Projektus pagal šį kvietimą gali teikti akreditacijos pažymėjimą turinčios atitikties įvertinimo įstaigos: bandymų laboratorijos, sertifikavimo įstaigos.

Projektams pagal „Kokybės vadybos sistemų ir gaminių sertifikavimo išlaidų dalinio padengimo“ ir „Aplinkos vadybos sistemų pagal Europos Sąjungos aplinkos vadybos ir audito sistemos ir ISO 14000 reikalavimus vertinimo ir registravimo (sertifikavimo) išlaidų dalinio padengimo“ projektų grupių aprašų kvietimą numatyta skirti 90 tūkst. litų.

Vertinant projektus prioritetai bus teikiami įmonėms, diegiančioms integruotas kokybės ir aplinkos vadybos sistemas, įmonėms, dalyvavusioms ES aplinkos vadybos ir audito sistemos (EMAS) konsultavimo projektuose. Taip pat eksportuojančioms savo produkciją įmonėms ir gaminių, skirtų išvežimui ir eksportui, sertifikavimo išlaidų dalinio padengimo projektams.

Projektus pagal šį kvietimą gali teikti labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės. Vienai įmonei gali būti padengiamos išlaidos iki 10 tūkst. Lt.


Šiame straipsnyje: ES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių