Skandalingas pareiškimas Ukrainoje Lietuvos verslininkų neišgąsdino

Lietuvos verslininkai Ukrainoje neišsigando Ukrainos Rinkos reformų centro vadovo ir buvusio ūkio ministro Vladimiro Lanovojaus pareiškimo interviu „Radio Svoboda“. Tačiau Lietuvos verslininkai Ukrainoje pripažįsta, kad situacija šalyje – sudėtinga, informuoja portalas DELFI.lt.

V. Lanovojus pareiškė, kad Ukrainos ekonomikos būklė yra labai prasta, Vyriausybė nesusidoros su paskolų grąžinimu ir jau šiemet šaliai gali grėsti nemokumas.

„Išteklių, pozityvių pokyčių Ukrainos valiutos įplaukose nėra, šalis stovi ant finansinės katastrofos slenksčio“, – konstatavo V. Lanovojus, nurodęs, jog šaliai gali grėsti ir valiutos devalvacija.

Lietuvos ambasados Ukrainoje Komercijos atašė Rimantas Šegžda situacijos Ukrainoje dramatiška nevadina ir sako, jog Lietuvos verslininkai dirba toliau.

Analogiškos pozicijos laikosi ir Lietuvos ambasados Ukrainoje įgaliotasis ministras Marius Janukonis.

„Visų pirma tai – politiko pareiškimas ir tik viena iš nuomonių, kuri skamba gana sensacingai. Su išvadomis reikėtų palaukti“, – dėsto M. Janukonis.

Pasak jo, Lietuvos verslininkų interesas dirbti Ukrainoje išlieka, o jau įsitvirtinę šalies rinkoje apie pasitraukimą nekalba, rašo DELFI.lt.

Žemės ūkio verslo bendrovės „ARVI“ ir ko tarptautinių ryšių ir komunikacijos vadovas ir prieš trejus metus į Lietuvą grįžęs buvęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Algirdas Kumža sako netikintis, kad Ukraina neįveiks sudėtingos ekonominės situacijos.

Pasak A. Kumžos, gąsdinimus dėl Ukrainos bankroto būtų galima palyginti su įspėjimais apie pasaulio pabaigą, tačiau kol kas ji neatėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių