Skaitytojai išrinko geidžiamiausias šių Kalėdų knygas

Daugiau kaip 2,5 tūkst. leidyklos „Alma littera“ internetinės svetainės lankytojų nuo gruodžio 6 iki 23 dienos rinko 5 knygas, kurias jie labiausiai norėtų šiemet gauti dovanų Kalėdoms, teigiama pranešime spaudai.

Iš 40 naujausių šių metų išleistų kūrinių beveik trečdalis skaitytojų norimiausia knyga pasirinko Vykinto ir Daivos Vaitkevičių metų pabaigoje išleistą „Lietuva. 101 legendinė vieta“.

Antroji  vieta atiteko kulinarinių receptų knygai su sausainių kepimo forma – „Kepame sausainius lengvai ir greitai“. Trečioji – taip pat kulinarinei knygai „Namų gėrybės“ – apie atsargų ruošimą, namie gaminamus sūrius, pačių pasigamintus saldumynus.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė Jodi Picoult romanas „Susitarimas“, o penktoje vietoje Zitos Čepaitės „Emigrantės dienoraštis“.

Populiariausiųjų dešimtuke taip pat įsikūrė „Pasakų skrynelė“, D. Chamberlain „Paliktos paslaptys“, H. Wassmo „Šimto metų istorija“, Vasiliauskų šeimos knyga „Ilgo gyvenimo paslaptys“ ir „Brolių Grimų pasakos“.

Skaitytojai galėjo ne tik pasirinkti 5 norimas knygas, bet ir parašyti komentarą, kodėl  jų pasirinkimas būtent toks, bei paskelbti jį Facebook‘o socialiniame tinkle, kur už jų kalėdinį norą galėjo balsuoti visi norintys.

Daugiausiai balsų surinko Eglės Dovidaitytės komentaras. „Knyga – tai kelias į didesnį ir šviesesnį pasaulį, kupiną ryškiausių spalvų, tai kelionė į svajonių pasaulį, kurį susikuri taip, kaip tu nori. Skaitymas negali būti tik pats savaime naudingas, kai yra atskirtas nuo kitų gyvenimo sričių. Jis naudingas tik tada, kai įsilieja į žmogaus gyvenimą ir teikia ne tik malonumą, bet ir skatina jį „augti“, – rašė Eglė.

Kitos dalyvės Arūnės Urbonaitės motyvacinis komentaras taip pat buvo teigiamai įvertintas, ji irgi tapo žaidimo nugalėtoja. „Nes be proto myliu, gerbiu, dievinu knygas. Kiekvieną dieną atrandu laiko jas paglostyti ir su jomis pasikalbėti. Kadangi niekada man knygų nebus per daug,“ – rašė Arūnė.

Penki žaidimo dalyviai už savo komentarą, kodėl pageidauja būtent pasirinktų knygų, surinkę daugiausiai balsų apdovanoti 5 savo geidžiamiausiomis „Almos litteros“ knygomis.

Visas norimiausių šių Kalėdų knygų TOP-20.

1. Lietuva. 101 legendinė vieta

2. Kepame sausainius lengvai ir greitai

3. Namų gėrybės

4. Susitarimas

5. Emigrantės dienoraštis

6. Pasakų skrynelė

7. Paliktos paslaptys

8. Šimto metų istorija

9. Ilgo gyvenimo paslaptys

10. Brolių Grimų pasakos

11. Žmonių karalienė

12. Lūžio taškas

13. Ekologinis ūkis. Kaip viską pasidaryti patiems

14. Mėgsta muziką, mėgsta šokti

15. Pažinkime Lietuvos gyvūnus

16. Esu bin Ladeno sūnus

17. Krikštatėvio sugrįžimas

18. Begalinis planas

19. Zefyrai pusryčiams

20. Monstrų vidurinė


Šiame straipsnyje: knygospopuliariausios knygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

geidziamiausios

geidziamiausios  portretas
ir koks dundukas sitaip sugalvojo - geidziamiausios knygos, dar yra geidziamiausi jaunikiai ir nuotakos, svarbu viska ivynioti i "seksualia" reklamele -:))))

ežys

ežys portretas
iš tų "geidžiamiausių" nė vienos nė už dyką nereikia,o kodėl nėra paprasto žodžio -geriausia knyga,geidžiamiausia tai moteris
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių