Siuntų gausu kaip per Kalėdas

Lietuvoje vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato naudą jau gaudo ir siuntų bendrovės - įvairią atributiką, susijusią su krepšiniu ir Lietuva, gausiai siunčiasi užsienyje gyvenantys tautiečiai, penktadienį rašo "Verslo žinios".

"Buvau nustebęs, kad čempionatas veikia ir logistikos verslą. Mes nesitikėjome, kad tas krepšinio čempionatas taip stipriai veiks tarptautines siuntas", - stebisi siuntų gabenimo bendrovės "Lex system" GmbH generalinis direktorius Andrius Balkūnas.

Pasak jo, pastaraisiais mėnesiais daugėja į užsienį siunčiamų, fiziniams asmenims skirtų siuntų su Lietuvoje įsigyta atributika bei suvenyrais: marškinėliais, vėliavėlėmis, krepšiniui skirtomis proginėmis monetomis.

Bendrovė skaičiuoja, kad per pusmetį gabeno apie 104 tūkst. tokių siuntų, t. y. 8 kartus daugiau nei pernai. Iš viso per pirmą pusmetį bendrovė gabeno 522 tūkst. siuntų. Šių metų sausį-birželį siuntų bendrovė "Lex system" iš viso pristatė 59 proc. daugiau siuntų nei tuo pačiu metu 2010 m.

A.Balkūnas lygina, kad ši vasara prilygsta Kalėdų laikotarpiui - anksčiau toks fiziniams asmenims skirtų siuntų skaičius buvo fiksuojamas tik per didžiąsias metų šventes.
Daugiausia atributikos keliauja į Lietuvos emigrantų gausiai gyvenamas šalis: Didžiąją Britaniją, Airiją, Ispaniją, Švediją, JAV.

"Į užsienį pardavimų tikrai pagausėjo. Be to, Londone yra organizuojami čempionato žiūrėjimo taškai, į mus kreipiasi tie, kurie nori tose vietose prekiauti", - tendencijas brėžia sporto atributika prekiaujančios e. parduotuvės "Superfanas.lt" vadovas Arūnas Pusčius.


Šiame straipsnyje: sirgaliaisirgalių atributika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių