Siūlys leisti alkoholiniais gėrimais prekiauti ilgiau

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija siekia, kad draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais mažmeninės prekybos įmonėse galiotų tik nuo 24 valandos iki 8 valandos.

Tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą ketvirtadienį Seimo posėdžių sekretoriate užregistravo šios frakcijos seniūnas Erikas Tamašauskas bei jo pavaduotojas Audrius Endzinas.

Pataisos iniciatoriai tikisi, kad taip padidės valstybės biudžeto pajamų surinkimas ir sumažės šešėlinė alkoholio prekyba.

Anot vieno šios pataisos iniciatorių A.Endzino, įstatymo projekto rengimą paskatino legaliai parduodamo alkoholio mažėjimas bei nelegalios alkoholio apyvartos ir nelegalaus alkoholio vartojimo didėjimas.

„Šiuo metu yra palankios sąlygos klestėti šešėlinei alkoholio prekybai, kuri lemia valstybei mokamų mokesčių mažėjimą. Atsižvelgiant į tai, kad iš esmės alkoholio vartojimas nemažėja bei į tai, kad šiuo metu galiojantis draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 valandos iki 8 valandos mažmeninės prekybos įmonėse mažina valstybės pajamų surinkimą, būtina dar kartą įvertinti šio draudimo pagrįstumą ir proporcingumą," - pranešime spaudai cituojamas liberalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių