Siūloma taikyti lengvatas darbdaviams, įdarbinantiems jaunimą

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko vadovaujama darbo drupė siūlo nustatyti mokestines lengvatas darbdaviams, priimantiems į darbą jauną asmenį, kuriam ši darbovietė - pirmoji. Tai būtų taikoma ir įmonėms, įdarbinančioms studentus. Šia lengvata darbdavys galėtų pasinaudoti, jei įdarbintas jaunuolis darbovietėje išdirba metus.

Per šį laikotarpį jis turėtų galimybę įgyti praktinių darbinių žinių, kurios net jį atleidus, sudarytų jaunam žmogui galimybių geriau konkuruoti atviroje darbo rinkoje su kitais darbo patirtį turinčiais asmenimis. 

Mokestinių lengvatų mechanizmai galėtų būti įvairūs. Vienas iš jų – sumažinti „Sodros“ mokesčius, nustatant, kad jaunuolis būtų draudžiamas tik sveikatos draudimu. Dar viena galima lengvata darbdaviui galėtų būti – kaip kompensacija už jauno specialisto įdarbinimą numatytam terminui grąžinama GPM mokesčio dalis.

Tikimasi, kad tai prisidėtų sprendžiant jaunimo nedarbo problemas, skatintų jaunų, ką tik studijas baigusių ir reikiamos darbo patirties neturinčių žmonių užimtumą, padėtų jiems įsilieti į šalies darbo rinką. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko nuomone, privalome jaunimui suteikti kuo daugiau galimybių sėkmingai įsidarbinti, tapti pilnaverčiais ir perspektyviais darbo rinkos dalyviais. Tai buvo pabrėžta ministro vadovaujamos darbo grupės pasėdyje. Ši darbo grupė yra viena iš trijų darbo grupių, priklausančių Vyriausybės įkurtam Darbo forumui, kurio tikslas – pateikti siūlymus nedarbui mažinti ir užimtumui skatinti. Visas tris darbo grupes sudaro valstybės institucijų, darbdavių ir darbuotojų atstovai.

Ministro D. Jankausko vadovaujamos darbo grupės siūlymai bus svarstomi Darbo forume kartu su kitų darbo grupių atstovais. Jei šiems siūlymams bus pritarta, jie bus teikiami svarstyti Ministrų kabinetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių