Siūloma sujungti dvi ministerijas (Balandžio 1-osios pokštas)

Balandžio 1 d. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija išplatino pranešimą, kuriame praneša apie pasiūlymą sujungti dvi ministerijas.

„Socialiniai partneriai įsitikinę, kad sutaupyti dalį valstybės finansų ir suvaldyti augantį nedarbą šalyje padėtų dviejų socialiniu ir ekonominiu požiūriu svarbių ministerijų - Socialinės apsaugos ir darbo bei Ūkio - sujungimas. Ji galėtų būti pavadinta Socialinės apsaugos ir ūkio ministerija“, - rašoma ministerijos išplatintame pranešime.

Šias institucijas, pertvarkant jų ir joms pavaldžių įstaigų sistemą, sujungti siūloma kuo greičiau - nuo 2011 metų.

Be to, siūloma, kad sujungus ministerijas išliktų abeji ministrai, kurie galėtų vadovauti paeiliui ir dirbti už vieno atlyginimą. Tai leistų sutaupyti dalį valstybės biudžeto lėšų.  

„Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pateiktame pasiūlyme teigiama, kad siekiant paskatinti užimtumą, sumažinti bedarbystę, pirmiausia būtų tikslinga Lietuvos darbo biržą perduoti Ūkio ministerijai. Tai sudarytų palankesnes sąlygas kurti darbo vietas, skatinti ekonomiką, gaivinti merdėjantį šalies verslą, kadangi visos šių problemų sprendimo priemonės būtų sutelktos vienose  rankose“, - rašoma Melagių dieną išplatintame pranešime.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas šį socialinių partnerių siūlymą planuoja pristatyti artimiausiame Vyriausybės pasitarime, prieš tai jį aptaręs su ūkio ministru Dainiumi Kreiviu.


Šiame straipsnyje: ministerijajungimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių