Siūloma nustatyti maisto produktų antkainių „lubas"

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas" seniūnas Valentinas Mazuronis įregistravo Kainų įstatymo pataisas. Jų esmė - prekybos įmonėms nustatyti Lietuvoje gaminamų maisto produktų maksimalų prekybinį antkainį. Įstatymo pakeitimo projekto autorių nuomone, jis neturėtų būti didesnis, kaip 20 procentų.

Projekte siūloma, kad už reikalavimų nesilaikymą būtų numatyta bauda, sudaranti penkis procentus įmonės apyvartos per mėnesį.

Iki 1995 metų įstatymo nuostata, ribojanti prekybininkų nustatomus antkainius, Lietuvoje galiojo. Ją panaikinus, prekybininkai net ir būtiniausioms maisto prekėms gali nustatyti antkainius, kurie net dukart viršija gamintojo siūlomą kainą.

Partijos „Tvarka ir teisingumas" nuomone, priėmus įstatymo pataisas ir nustačius prekybos įmonėms maksimalų leistiną prekybos antkainį, bus apsaugoti vartotojų, ypač nepasiturinčiai gyvenančių socialinių grupių interesai. Tikėtina, kad sumažėjus maisto produktų antkainiams, mažėtų ir pačių produktų kaina, o padidėjus apyvartai, didėtų produkcijos gamyba ir ūkininkų pajamos.

Įstatymo projektas, pasak Valentino Mazuronio, gali būti pradėtas svarstyti iki pavasario sesijos pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių