Siūlo už 1 litą - sumoki 360 litų

Telekomunikacijų bendrovės ėmė gudrauti: „Omnitel" ir „Bitės" siūlomi telefonai už 1 litą egzistuoja tik reklamose. Konkurencijos taryba jau įspėjo šias bendroves, kad toks akcijos pristatymas gali klaidinti vartotojus.

„Omnitel" ir „Bitė" pastaruoju metu plačiai reklamuoja telefonus už litą. Tačiau klientai, nuėję prasitęsti sutarčių su šiomis telekomunikacijų bendrovėmis ir paprašę siūlomo telefono už simbolinę kainą, net žagteli. Pasirodo, pasirašę sutartį, dvejus metus kas mėnesį už telefono aparatą jie privalės mokėti papildomą 5-15 litų įrangos mokestį. Todėl per dvejus metus už esą litą kainuojantį telefoną jie sumokės 120-360 litų, rašo žurnalas „Veidas".

„Žinome šį atvejį. Jau išsiuntėme įspėjimus „Bitei" ir „Omnitel", jog taip neturėtų būti, nes manome, kad tokia reklama gali klaidinti vartotojus", - tvirtino Konkurencijos tarybos Vartojimo prekių skyriaus laikinai vedėjo pareigas einantis Aurimas Jankauskas.

Pasak jo, jei per keturiolika dienų nuo įspėjimo telekomunikacijų bendrovės nepatikslins reklamos, Konkurencijos taryba spręs, ar pradėti tyrimą dėl vartotojus klaidinančios reklamos.

„Omnitel" bendrovėje įrangos mokestis svyruoja nuo 5 iki 15 litų per mėnesį ir priklauso nuo pasirinkto telefono vertės. Be to, susidaro įspūdis, kad Omnitel" su klientais elgiasi gana „plėšikiškai" ir dar vienu aspektu: už sutarties pratęsimą - kelių egzempliorių išspausdinimą - prašoma mokėti 29 litų vienkartinį administracinį mokestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių