Šilumos kainas turėtų nustatyti savivaldybės

Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas" siūlo iš Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos atimti teisę vienašališkai nustatyti šilumos kainas. Tokį  šilumos ūkio įstatymo pakeitimo projektą šiandien įregistravo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis. Priėmus siūlomas įstatymo pataisas, teisę nustatyti kainas turėtų savivaldybės.

Pasak V.Mazuronio, siekiama, kad galutines centralizuotai tiekiamos šilumos kainas miestiečiams turėtų tvirtinti miesto valdžia, bet ne tiekėjai ir ne Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. Komisija turėtų tik kontroliuoti šilumos kainų nustatymo procesą, nes kontroliavimo funkcija pažymėta net ir pačios komisijos pavadinime.

Politiko teigimu, įstatymo projekto parengimą paskatino pernelyg smarkiai kylančios šilumos kainos, kurios neatitinka realios situacijos. „Suprantama, kad kylant kuro kainoms, turėtų kilti ir šildymo kainos gyventojams, tačiau toks drastiškas šilumos brangimas nėra proporcingas išteklių brangimui", - sakė frakcijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių