Šildymo sezonas vers mažinti išlaidas maistui, pramogoms

Prognozuojama, kad prasidedantis šildymo sezonas ir vėl stipriai paplonins gyventojų kišenes.

Domoplius.lt spalio mėnesio pradžioje atlikta apklausa parodė, kad daugeliui lietuvių teks apriboti asmeninius ar šeimos poreikius – 42 proc. žada taupyti maisto ir kitų būtiniausių prekių sąskaita.

Dalis apklausos dalyvių žada taupyti kitais būdais – 22 proc. planuoja rečiau pramogauti, lankytis kavinėse ar baruose.

Beveik kas penktas dalyvavęs apklausoje respondentas žada pirkti pigesnius drabužius ar jau turimus nešioti dar vieną sezoną.

Tuo tarpu tik 17 proc. tikino, kad asmeninių ar šeimos poreikių sumažinti neplanuoja.

Įdomu tai, kad kas penktas apklausos dalyvis elgiasi ypač apdairiai – jis paskirsto mokesčius už šildymą per visus metus, todėl žiemos metu išlaidos nebūna tokios skausmingos.

Apklausos dalyvių buvo teiraujamasi ir kokia suma už šildymą „neslėgtų jų pečių“. 37 proc. nurodė, kad už šildymą galėtų mokėti iki 150 litų per mėnesį, 39 proc. – nuo 150 iki 250 litų. Nuo 250 iki 350 litų už mėnesio šilumą sutiktų mokėti apie 18 proc. respondentų.

Praėjusiais metais beveik trečdalis respondentų pinigines paplonindavo nuo 300 iki 400 litų, 17 proc. – nuo 400 iki 500 litų ir 27 proc. – nuo 200 iki 300 litų. Vos 9 proc. apklausos dalyvių sąskaitos už šildymą nesiekė 200 litų.


Šiame straipsnyje: šildymasšilumos kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

vln

vln portretas
taupyti tiek nereiketų jeigu butų patikrinti butuose esanciu radijatoriu skaičius,ar neišvedžioti gyvatukai po grindimis ,ar nepadidinti butai balkonu sąskaita,nes jeigu nors viename bute yra pazeidimai išderinama visa šildymo namo sistema ,todel ir kainas kokia 30 procentu galima butu sumazinti,o kas iš kaimynu voge šiluma ,skirti baudas ,ir iš to fondo kitiems moketi už šiluma ,jau nekalbant apie tai ,kad pirmiausiai reiketu renovuoti šildymo sitemas ,su individualiai kiekvienam butui skaitikliu pastatymu.ekonomija bus iki 50 procentu .Kodel nedaro ?,monopolistai gaus per puse mazesnius pelnus.,ir lengavai igyvendinama.

kokiom

kokiom  portretas
dar pramogom,ant duonos jau nelieka...laikas bburzuikes statyti,o vietoje sandeliuko malkine daryti, joptvairoges

qaw

qaw portretas
Visuotinis ir nežabojamas monopolininkų ir vadžios godumas padarys tai, ko nepadarė nei vienas okupantas - užsmaugs visus saviškių rankomis, tiksliau skolų kilpa. Ar kokioje dar valstybėje taip nekenčiami savo žmonės?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių