Šildymo sezonas iššluos leidyklas

Knygų leidyklos prognozuoja, kad pavasario nesulauks dalis mažų įmonių, nes šis sektorius yra patekęs į nepavydėtinas žirkles - dėl kylančių maisto ir būsto išlaikymo kainų mažiau parduodama naujų leidinių, o jų savikaina smukus tiražams tik didėja.

„Knygų daug, leidyklų finansinė padėtis prasta, turbūt greitai prasidės masinis leidinių išpardavimas. Mūsų žiniomis, kai kurios mažesnės leidyklos stabdo veiklą ir trigubai žemesnėmis kainomis nei įprasta išparduoda knygas“, - dienraščiui „Verslo žinios“ sakė bendrovės „Knygų namai LT“, turinčios 13 knygynų, savininkas Gintaras Bleizgys.

„Prekybininkai, matydami mažėjančius pardavimus, leidyklas spaudžia rengti nuolatines akcijas ir išpardavimus. Jos taikomos ir naujoms knygoms. Leidėjui tai ekonominė savižudybė“, - tikina Lietuvos leidėjų asociacijos prezidentė, leidyklos „Tyto Alba“ direktorė Lolita Varanavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Gal ir neblogai, kad leidyklų liks mažiau? Dabar jų Lietuvoje tikrai per daug, ir dauguma leidžia tokį šlamštą, kad net baisu. Tik gaila, kad pirmosios paprastai bankrutuoja tos, kurios stengiasi leisti geras ir gerai parengtas knygas. Šiaip tai atrodo, kad mūsų valstybė užsibrėžė planą atpratinti žmones skaityti. Knygos niekur kitur tokiais mokesčiais neapkraunamos. O kokybės reikalavimų, berods, neliko visai. Užtat kabinėtis dėl to, kad esą kažkokia vaikiška knygelė "alkoholizmą propaguoja" - prašom, norinčių atsiranda!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių