Šiemet „Siemens“ iš „žaliųjų“ technologijų uždirbo 28 mlrd. eurų

Technologijų ir inovacijų bendrovė „Siemens“ per 2010 finansinius metus iš aplinkai draugiškų technologijų ir produktų uždirbo 28 mlrd. eurų – vienu milijardu eurų daugiau nei praėjusiais metais.

Šiais metais „Siemens“ savo „žaliąsias“ technologijas papildė didelio efektyvumo transformatoriais, o ateityje planuoja toliau didinti pajamas iš aplinkai draugiškų sprendimų.  

„Siemens“ prognozuoja, kad 2014 finansiniais metais iš aplinką tausojančių technologijų bendrovė uždirbs daugiau nei 40 mlrd. eurų. Ankstesnėse prognozėse buvo numatyta, kad bendrovė 25 mlrd. eurų pajamas iš „žaliųjų“ technologijų pasieks 2011 finansiniais metais, tačiau ši riba buvo pasiekta jau 2009 metais.

Aplinką tausojančios technologijos yra vienodai plėtojamos visose „Siemens“ veiklos kryptyse: pramonės, energijos ir sveikatos priežiūros sektoriuose.

Šiais metais daugiausiai prie CO2 emisijos mažinimo prisidėjo didelio efektyvumo kombinuoto ciklo jėgainės, vėjo jėgainės, modifikuotos esamos jėgainės, efektyviai energiją naudojančios apšveitimo sistemos ir „žalieji“ traukiniai.

Ateityje prie pajamų dalies augimo prisidės protingi energijos tinklai ir jų komponentai. Iš šių sričių iki 2014 finansinių metų pabaigos „Siemens“ tikisi gauti 6 mlrd. eurų vertės užsakymų


Šiame straipsnyje: Siemens

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių