„Sicor Biotech“ veržiasi į naujas rinkas

Europos šalių rinkoje įsitvirtinę vaistų gamintojai "Sicor Biotech" netrukus bendrovė įkels koją į Jungtines Valstijas, o planuose - ir Japonija.

Veiklos mastą plečianti gamykla "Sicor Biotech" nebeišsitenka esamose patalpose, kurių ų plotas - 3,5 tūkst. kvadratinių metrų, rašo "Lietuvos rytas".

Greta iškilsiančiame pastate bus dar apie 400 kvadratinių metrų erdvės. Naujasis statinys su visa laboratorijų įranga atsieis apie 24 mln. litų. Jam "Sicor Biotech" prašė Europos Sąjungos 2007-2013 metų laikotarpio paramos. Biofarmacinės gamybinės bazės plėtrai skirta 7,8 mln. litų.

"Sicor Biotech" dabar ieško nišų Amerikoje ir Japonijoje. Prieš mėnesį gamykloje lankėsi JAV vaistų ir maisto agentūros, išduodančios leidimus pardavinėti vaistus jų šalyje, atstovai. Atvykėlių įvertinimas buvo palankus "Sicor Biotech".

"Sicor Biotech" generalinis direktorius Vladas Bumelis tikėjosi, kad dokumentai bus sutvarkyti jau artimiausiu metu ir 2011-aisiais ar 2012-ųjų pradžioje Lietuvos vaistų gamintojams atsivers kelias į Ameriką.

"Vaistų gamintojams įdomi ir Japonijos rinka. Per 2-3 metus būsime ir ten", - sakė V.Bumelis.

Šiuo metu įmonė eksportuoja tris lietuvių mokslininkų sukurtus produktus - interferono, žmogaus augimo hormono bei filgrastimo vaistinius produktus.

Tikimasi, kad gamybos apimtys šįmetais, palyginti su 2009-aisiais, didės beveik 50 proc. Pailgėjus darbo laikui ir išaugus veiklos mastui, kolektyvą papildė 15 naujų darbuotojų. Šiuo metu gamykloje dirba 60 specialistų.


Šiame straipsnyje: Sicor Biotech,

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių