Šiauliuose autobusų vairuotojams - išmokos pagal svorį

Šiaulių savivaldybės valdoma bendrovė "Busturas" rengiasi autobusų vairuotojus skirstyti pagal klases ir mokėti už mažą svorį ir normalų kraujospūdį.

Pagal Šiaulių universiteto parengtą metodiką, autobusų vairuotojus norima suskirstyti į klases pagal tai, kiek jie surinks balų. Balai skiriami už mandagų elgesį, o atimami dėl keleivių skundų. Balų turėtų pridėti ir teigiami atsiliepimai žiniasklaidoje.

Bendrovėje veikiančių profsąjungų atstovus labiausiai papiktino tai, kad balus skaičiuoti ketinama ir pagal kraujospūdį bei kūno masės indeksą. Kuo svoris didesnis, tuo mažiau balų gali tikėtis vairuotojas.

Kaip teigia "Busturo" generalinio direktoriaus pavaduotojas Silvas Gedaminskas, balų sistemą norima įvesti siekiant paskatinti vairuotojus geriau dirbti ir gyventi sveikiau. Jis teigia, kad atlyginimai neatestuotiems vairuotojams nebus mažinami, o surinkusieji daugiau balų bus skatinami finansiškai.

"Na ne, pinigus galima mokėti už kvalifikaciją, bet ne pagal kūno masės indeksą", - pavaldžios bendrovės vadovybės iniciatyva nustebino savivaldybės administracijos direktorių Vladą Damulevičių.


Šiame straipsnyje: svorisvairuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių