Šiaulių oro uostą klampina skolos

Vos krutantis Šiaulių oro uostas neatsiskaito su keleivių terminalą atnaujinusią šiauliečių bendrove "Rotonda".

Trečiadienį "Lietuvos rytas" rašo, kad pinigų iš oro uosto laiku neatgavę šiauliečiai statybininkai perleido skolą įmonei "Jupojos statybinės medžiagos", priklausančiai asociacijai "Jupoja".

Pastarosios vienas didžiausių akcininkų yra Šiaulių miesto tarybos valdančiosios koalicijos narys, partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovas Vidmantas Japertas.

Šiaulių oro uosto keleivių terminalą rekonstravo Šiaulių bendrovė "Rotonda", kurios darbų sąraše - beveik vien iš valstybės, savivaldybių biudžeto, ES fondų finansuojami objektai.

Keleivių terminalo rekonstrukcija kainavo apie 1,2 mln. litų. Už šiuos pinigus pastatytas nedidelis priestatas, įrengti atskiri įėjimai Šengeno erdvei priklausančių šalių ir šiai zonai nepriklausančių valstybių piliečiams, sutvarkyta laukimo salė su 160 kėdžių, sanitarijos mazgai.

Nors objektą naudoti leido valstybinė komisija, oro uostas taip ir negavo miesto savivaldybės vadovų žadėtų pinigų, tad atsiskaitymai su statybininkais sutriko.

Vienas koncerno "Jupoja" bendrasavininkių V.Japertas pripažino, kad perimta apie 0,3 mln. litų skolų, kurias dabar reikalaujama padengti iki gegužės.

V.Japertas neigė, kad skola iš statybininkų perimta už mažesnę sumą ir taip "Jupoja" užsidirbs papildomų pajamų.


Šiame straipsnyje: Šiaulių oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ol

ol portretas
o kur skraido lektuvai is siauliu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių