Šiaulių bankas suteiks pirmąją paskolą iš EIB daugiabučių namų atnaujinimui

Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) bei vietos investuotojų valdomas Šiaulių bankas suteiks pirmąją paskolą iš Europos investicijų banko (EIB) daugiabučių namų atnaujinimui.

Beveik 300 tūkst. eurų (1,035 mln. litų) paskolos sutartis pasirašyta su viena Panevėžio daugiabučių namų bendrijų, pranešė bankas.

"Kreditų lėšos skirtos plačiam gyventojų ratui, kurie nori atnaujinti savo gyvenamuosius būstus, tačiau neturi tam sukaupę pakankamai lėšų", - pranešime sakė Šiaulių banko valdybos pirmininko pavaduotojas Donatas Savickas.

Panevėžio Marijonų gatvėje esantys du namai, kuriuose yra 36 butai, statyti 1958 metais.

Daugiabučių namų atnaujinimui pagal "Jessica" programą Šiaulių bankas suteiks iki 20 metų trukmės paskolų daugiau kaip už 20 mln. litų (6 mln. eurų) su fiksuotomis 3 proc. metų palūkanomis.

EIB gegužės 31-ąją su Šiaulių banku pasirašė sutartį dėl paskolų būsto renovavimui skirstymo pagal naują programą "Jessica".

Rugsėjo pabaigoje pasirašyta sutartis ir su vienu didžiausių komercinių Lietuvos bankų "Swedbank". BNS žiniomis, kitą savaitę sutartis gali būti pasirašyta ir su SEB banku.

EIB šių metų vasarį būsto atnaujinimo paskolų skirstymui atrinko tris bankus - SEB banką, "Swedbank" ir Šiaulių banką.

Bankai pradžioje turėtų skirstyt 30 mln. eurų (103,6 mln. litų) EIB paskolų, kurių metų palūkanos sieks ne daugiau kaip 3 procentus. SEB bankas skirstytų 18 mln. eurų (62,2 mln. litų), "Swedbank" ir Šiaulių bankas - po 6 mln. eurų (20,7 mln. litų) paskolų. Nė vienas bankas prie projektų finansavimo neprisidės savo lėšomis.


Šiame straipsnyje: renovacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių