Šiaulių bankas dalys 138 mln. litų paramą Lietuvos įmonėms

Šiaulių bankas smulkiosioms ir vidutinėms šalies įmonėms skirstys daugiau kaip 138 mln. litų (40 mln. eurų) Europos investicijų fondo (EIF) ir banko lėšų. Tai numato trečiadienį pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Šiaulių bankas ir fondas įmonėms skirs po lygiai - 20 mln. eurų - paramos, teigiama EIF pranešime.

"Šiaulių bankas buvo pasirinktas atrankos metu įgyvendinant šią iniciatyvą. Tai vienintelis pasirinktas vietinio kapitalo bankas Lietuvoje, o tai rodo valdymo kokybę ir gebėjimą pagerinti finansavimo galimybes Lietuvos mažoms ir vidutinėms įmonėms", - pranešime sakė EIF vadovas Richardas Pelly (Ričardas Pelis).

Šiaulių bankas pradės teikti paskolas įmonėms jau netrukus - pirmąjį ketvirtį, visą lėšų sumą planuojama išskolinti per dvejus metus.

"EIF siūlomi nauji finansavimo šaltiniai svarbūs bankui ir verslui. Bendradarbiaujant su fondu, bus teikiamos pasidalintos rizikos paskolos - pagerės kreditavimo sąlygos, skolinantis bus reikalingas mažesnis užstatas" - teigė Šiaulių banko valdybos pirmininkas Algirdas Butkus.

Anot jo, lėšas verslininkai galės naudoti veiklos pradžiai finansuoti, verslo plėtrai ir jo galimybių optimizavimui, verslo aplinkos gerinimui - visa tai turėtų padidinti smulkiojo ir vidutinio verslo atsigavimo ir augimo tempus šalyje.

SEB bankas tokią sutartį, pagal kurią planuojama dalyti 518 mln. litų (150 mln. eurų) fondo ir banko lėšų, su EIF pasirašė pernai spalį.

Artimiausiu metu EIF ketina pasirašyti sutartis ir su bankais "DnB Nord" bei "Swedbank", kurie skirstys atitinkamai 25 mln. ir 52 mln. eurų (86,25 mln.,179,4 mln. litų) fondo paskolų smulkioms ir vidutinėms įmonėms.

Bankų atrankos konkurse dalyvavo 8 Lietuvoje veikiantys bankai, iš jų atrinkti keturi.

Šios sutartys yra vienos svarbiausių EIF veiklos sričių, administruojant pagal "Jeremie" iniciatyvą, įsteigtą Kontroliuojantįjį fondą, finansuojamą Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

"Jeremie" yra bendra Europos Komisijos (EK), Europos investicijų banko (EIB) ir EIF iniciatyva, kurios tikslas - padėti šalims narėms pasirengti dalį joms numatytų Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų panaudoti mažoms ir vidutinėms įmonėms skirtoms finansinėms priemonėms įgyvendinti.


Šiame straipsnyje: Šiaulių bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių