Šią savaitę duris atveria trys nauji knygynai

Šią savaitę Vilniuje, Kaune ir Kupiškyje atsidaro trys nauji „Pegaso" knygynai.

„Plėsdami knygynų tinklą, atidarome ne tik „Pegasus", kuriuose knygų mylėtojai gali rasti populiariausius leidinius, bet pasinaudodami savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi atidarome knygynus, kurie skirti ypatingų poreikių turintiems skaitytojams", - sakė knygynų tinklo „Pegasas" vadovas Mindaugas Balčiūnas

Vilniuje miesto svečių ir studentų vėl laukia knygynas „Littera", kuris prisijungė prie knygynų tinklo „Pegasas". Knygynas įsikūręs vienoje labiausiai turistų lankomoje vietoje - Vilniaus Universiteto kiemelyje senamiestyje. Knygyno lubas puošia autentiškos freskos, kurios knygyno interjerui suteikia unikalumo.

Pasak Mindaugo Balčiūno, knygynas iš kitų „Pegaso" knygynų tinklui priklausančių knygynų išsiskirs ne tik savo interjeru, bet ir knygų asortimentu, kurį darbuotojai formuos atsižvelgdami į studentų bei knygyne apsilankančių turistų poreikius. Be to, bendradarbiaujant su Vilniaus Universiteto administracija, bus siekiama, kad knygynas taptų aktyviu akademinės bendruomenės nariu ir traukos centru.

Antradienį Kaune, Ožeškienės gatvėje duris atvėrė mokomosios literatūros knygynas. Pirmo ir kol kas vienintelio tokio pobūdžio knygyno Kaune darbuotojai padės išsirinkti visus mokyklai reikalingus vadovėlius, pratybų sąsiuvinius, testus, uždavinynus ir kitas mokomąsias priemones. Mokytojai galės pateikti užsakymus reikalingiems leidiniams, taip pat apsilankyti knygyne vyksiančiuose naujausių mokomosios literatūros leidinių pristatymuose bei seminaruose.

Taip pat šią savaitę skaitytojus kviečia apsilankyti naujas 100 kvadratinių metrų ploto knygynas Kupiškyje. Tikimasi, kad ateityje knygynas taps kultūros bei švietimo centru, kur turiningai laisvalaikį galės praleisti vaikai ir suaugusieji.

Prieš penkerius metus įkurtas knygynų tinklas šiuo metu jungia 28 knygynus šešiolikoje Lietuvos miestų. Planuojama, kad šių metų knygynų tinklo apyvarta viršys 30 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių