Sezoną baigę Neringos verslininkai jau ruošiasi kitai vasarai

Neringa rengiasi žiemai. Daugelis kavinių ir viešbučių jau užsidarė, bet netrukus pradės remontus ir ruošimąsi naujam sezonui. Pastarasis verslininkus nuvylė, praneša LRT Televizijos laida „Panorama“.

Dauguma per vasarą Neringoje veikusių kavinių ir viešbučių duris užvėrė vos prieš kelias savaites. Verslininkai sako, jog šiemet sezonas buvo kiek ilgesnis nei pernai. Pagerėjus orams, svečių sulaukta dar ir rugsėjį.

Tačiau dabar iš keliolikos kavinių, pavyzdžiui, Juodkrantėje liko dirbti vos viena. Nakvynę siūlo tik vieni poilsio namai.

„Išvažiavo tie, kurie jau pailsėjo. Jeigu geras oras bus, tie, kurie mėgsta Juodkrantę, tikrai atvažiuos ir rudenį, o žiemą atvažiuos žvejai“, – įsitikinusi poilsio namų „Ąžuolynas“ direktorė Violeta Mikelienė.

„Be to, nelabai ką turime be lovos ir valgio pasiūlyti atvykstančiam žmogui. Vis tik jam reikia daug daugiau. Jam reikia ir masažo, jam reikia ir baseino“, – mano Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė.

Užsidaryti Neringos verslininkus verčia ne tik poilsiautojų stoka, bet ir žiemai nepritaikytos patalpos. Todėl tradiciškai šaltuoju sezonu kavinės bei viešbučiai remontuojami ir ruošiami kitai vasarai. Atliekamas kasmetinis remontas ar net keičiamas interjeras.

Remontuoti patalpas šiltuoju sezonu, kada gausiau poilsiautojų sulaukiama vos tris mėnesius per metus, Neringos verslininkai sako sau leisti negalintys. Tačiau ir atsinaujinti gali ne kiekviena kavinė ar viešbutis.

„Tenka skolintis, kitiems metams atidėti ar, sakykim, dirbti pačiam, o ne samdyti firmą, nes vasaros pelnai vis tik mažėja. Šiemet birželio mėnesio neturėjome“, – teigė I. Baltrušaitienė.

Jau keletą metų, pasak asociacijos vadovės, pelnas kasmet mažėja 10–20 proc. Verslininkai skundžiasi ,kad gali žlugti.

Dėl poilsiautojų, kurių žiemą sulaukiama negausiai, konkuruoti viešbučiams tenka su apgyvendinimo paslaugas privačiai teikiančiais verslininkais. Nakvynė pas juos – kone perpus pigesnė nei poilsio namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chmm..

chmm.. portretas
nesimato, kad jie bankrutuotų :) Kasmet jiems sezonas netikęs, nesam girdėję, kas gero jiems būtų :))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių