Sergančiųjų užsienyje lankymą atlygins draudikai

Patekus į ligoninę užsienyje, draudimas atlygins artimųjų iš Lietuvos atvykimo ir apsistojimo viešbutyje išlaidas. Tokią galimybę pirmoji kelionių draudimo rinkoje siūlo draudimo bendrovė „ERGO LIETUVA“.

Pagal atnaujintas kelionių draudimo taisykles keliautojai taip pat galės apsidrausti nešiojamąjį kompiuterį, kelionės dokumentus bei pinigus, o netikėtai praradus darbą ir dėl to atsisakius kelionės planų – gauti draudimo išmoką.

„Patekus į ligoninę, artimųjų pagalba ir palaikymas yra labai reikalingas. Tokiais atvejais mažiausiai norisi galvoti apie ligonio lankymo finansines galimybes. Iki šiol Lietuvoje draudikai artimųjų išlaidas kompensuodavo tik tais atvejais, kuomet keliautojas patirdavo labai sunkią traumą ar susirgdavo rimta liga, dabar užteks į ligoninę patekusio kliento pageidavimo“, – teigia draudimo bendrovės „ERGO LIETUVA“ Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktorius Audrius Pilčicas.

Tuo tarpu, jeigu apdraustasis keliaus ne vienas ir jam pakliuvus į ligoninę šeimos narys ar artimas giminaitis nuspręs su juo pasilikti, draudimas atlygins atidėtos kelionės į Lietuvą ir apsistojimo viešbutyje išlaidas.

Dar viena naujovė kelionių draudimo rinkoje – ligonpinigiai. „Draudime nuo nelaimingų atsitikimų ligonpinigiai yra tapę įprastu dalyku. Dabar ir keliautojai galės papildomai apsidrausti ir užsitikrinti, kad patekus į ligoninę jie neturės finansinių rūpesčių dėl papildomų išlaidų“, – teigia A. Pilčicas.

Draudimo bendrovės „ERGO LIETUVA“ duomenimis, kiekvieną mėnesį pasitaiko 10-15 atvejų, kuomet kelionių draudimo klientai patenka į ligoninę. Dažniausiai tokios pagalbos prireikia Egipte arba Turkijoje atostogaujantiems turistams.

Šiltuoju metų laiku pagrindinėmis patekimo į ligonines priežastimis tampa apsinuodijimas maistu bei karščio poveikis. Vidutinė draudimo išmoka, susijusi su stacionariniu gydymu užsienyje, svyruoja nuo 10 iki 17 tūkst. litų. Tačiau draudimo bendrovėje „ERGO LIETUVA“ yra pasitaikę atvejų, kuomet išmokos siekė ir keliasdešimt tūkstančių litų.

Draudimo bendrovė ėmė siūlyti ir kelionės dokumentų bei pinigų praradimo draudimą. Jeigu keliautojas pamestų grynuosius pinigus, banko korteles ar jas iš jo pavogtų, draudimo bendrovė atlygintų išlaidas, susijusias su skubiu grynųjų pinigų siuntimu ar jų pervedimu bei apmokėtų telefono skambučių, susijusių su skubiu pinigų pervedimu, sąskaitą. Dar viena naujovė – drausdami bagažą keliautojai nuo šiol galės apsidrausti ir nešiojamąjį kompiuterį.


Šiame straipsnyje: ligoninėDraudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių