Senjorai atsiskaito konservatyviai

Lietuvoje gyvenantys senjorai kol kas lėtai atsisako įpročio už prekes ir paslaugas atsiskaityti grynaisiais pinigais. „Hansabanko" duomenimis, daugiau kaip 96 proc. senjorų pirmiausiai išsigrynina pinigus bankų padaliniuose arba bankomatuose ir po to moka už prekes bei paslaugas grynaisiais pinigais.

Prekybos vietose kortele atsiskaito tik apie 4 proc. senjorų. Tačiau šis skaičius kasmet auga. „Hansabanko" duomenimis, senjorų atsiskaitymų prekybos vietose suma kasmet padidėja apie 30 procentų. Kortele senjorai dažniausiai atsiskaito pirkdami prekybos centruose.

Tai, kad senjorai pamažu pratinasi prie modernių bankinių technologijų, rodo didėjantis besinaudojančiųjų interneto banku „hanza.net" skaičius. 2006 m. „hanza.net" vartotojų senjorų buvo apie 40 tūkst., 2007 m. šios paslaugos vartotojų senjorų skaičius padidėjo 32,5 proc. ir viršijo 53 tūkstančius.

„Hansabankas" senjorams yra išdavęs apie 144 tūkst. mokėjimo kortelių.

Senjorais laikomi asmenys nuo 60 metų. Skaičiuojama, kad Lietuvoje yra 692 tūkst. senjorų, vidutinis jų amžius - 71 metai. Dauguma Lietuvos senjorų (apie 62 proc.) šiuo metu gyvena miestuose.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių