A. Sekmokas: sprendimus dėl VAE priims nauja valdžia

Grįžti į straipsnį

ruta

ruta portretas
Lietuva vienintele padare zeme kilnojamu turtu , dabar referenduma - patariamuoju .Nejaugi ten sedi vieni idiotai ?

Jorė

Jorė portretas
Ar prisimena ponas Sekmokas, kai tie niekšeliai jį vertė iš ministro kėdės, kad jis nemoka tvarkyti energetikos reikalų, neranda investuotojo AE statybai? (pietų korėjiečiai jau buvo pasitraukę). Dabar, kai yra galimas statytojas ir reikalai gerokai pasistūmėję, jie išprovokavo referendumą, įtraukdami žmones, neturinčius žalio supratimo, įsitraukti į šį nešvarų žaidimą. Iniciatorius Žiemelis su visa jo partija liko už borto, Mazuronio partija irgi tegavo varganą balsų skaičių, su kuo ir sveikiname juos.

gebelsas

gebelsas portretas
sekmokai- ne tu gaideli sprendi kas priims sprendimus....\ yra istatyme parasyta per kiek dienu seimas turi nuspresti KAIP vykdyti rinkejju valia.... tik tiek..... abugeli....

ipas

ipas portretas
is kur sitie parazitai istrauke taip vadinama patariamaji referenduma ,greiciausia savo smegenyse susapaliojo buratinai.Tu buratine,gaidi ,sekmote,buvo referendumas ,asile,ir ne joks patariamasis.

Pikasas

Pikasas portretas
Patariamasis referendumas padarytas panaudojant pačias blogiausias technologijas. Jam ne tik nebuvo pasiruošta, bet ir sugretinimas su Seimo rinkimais buvo tik bandymas kai kam, pasinaudojant eilinių piliečių menku išprusimu atominės energetijos srityje, pasirankioti ir partinių balsų. Jis apskritai buvo gerokai pavėluotas, tad ir referendumo klausimas bent jau turėjo skambėti maždaug taip: "Ar visuomenė sutinka atšaukti Seimo jau priimtą įstatymą ar ne? Tai galėjo atlikti tik privalomasis referendumas, kada balsuoja už klurį nors sprendimą virš 50 pocentų rinkėjų. Patariamasis įstatymo neatšaukė, o tik pakurstė bereikalingas aistras. Tikrai ne kokiems žurnalistams, sociologams ar pan. specialybių atstovams spręsti tokį sudėtingą klausimą, kaip VAE naujo reaktoriaus statybos. Manau, kad šiuo atveju visa savo propagandine galybe ir įtakomis įsijungė Rytų imperijos "klakeriai", kurie sugebėjo nuteikti visuomenę prieš atominį reaktorių. Bandžiau aiškintis šios srities pradmenis, tad galiu pasakyti , kad mano nuomonės vertė artima nuliui. Pažvelgiau į šį atvejį per mūsų politinę ir ekonominę situaciją ir tada pradėjo ryškėti visos šios sukeltos isterijos kontūrai, jos užsakovai ir vykdytojai. Apgailėtinas vaizdelis. Tikrai. Manau, kad atominės energetikos Lietuva tikrai neatsisakys, tik tam, kad toliau vystyti pradėtą projektą, teks įdėti daugiau darbo ir politinės valios pastangų.

gebelsas

gebelsas portretas
,,privalomasis,, reiskia kad kai kuriuos dalykus pakeisti privalomas referendumas... skaitykit patys.... 4 straipsnis. Privalomieji referendumai 1. Privalomai rengiami referendumai šiais klausimais: 1) dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 1 straipsnio nuostatos, kad „Lietuvos valstybė yra nepriklausoma demokratinė respublika“, pakeitimo; 2) dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos I skirsnio „Lietuvos valstybė“ nuostatų pakeitimo; 3) dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos XIV skirsnio „Konstitucijos keitimas“ nuostatų pakeitimo; 4) dėl 1992 m. birželio 8 d. Konstitucinio akto „Dėl Lietuvos Respublikos nesijungimo į postsovietines Rytų sąjungas“ pakeitimo; 5) dėl Lietuvos Respublikos dalyvavimo tarptautinėse organizacijose, jeigu šis dalyvavimas yra susijęs su Lietuvos valstybės organų kompetencijos daliniu perdavimu tarptautinių organizacijų institucijoms ar jų jurisdikcijai. 2. Privalomieji referendumai gali būti rengiami ir dėl kitų įstatymų ar jų nuostatų, kuriuos siūlo referendumu svarstyti 300 tūkstančių turinčių rinkimų teisę piliečių ar Seimas. 5 straipsnis. Konsultaciniai (patariamieji) referendumai Konsultaciniai (patariamieji) referendumai gali būti rengiami kitais svarbiausiais Valstybės bei Tautos gyvenimo klausimais, dėl kurių pagal šį Įstatymą nėra būtina rengti privalomąjį referendumą, bet juos siūlo svarstyti referendumu 300 tūkstančių turinčių rinkimų teisę piliečių ar Seimas.

gebelsas

gebelsas portretas
apie VAE nera parasyta kad reikalingas privalomas referendumas.... tad tautieciai jums telieka vykdyti liaudies valia,,,.... NE atominei

gebelsas

gebelsas portretas
Klausimas dėl šio referendumo sprendimo įgyvendinimo ne vėliau kaip per 1 mėnesį nuo jo paskelbimo turi būti svarstomas Seime Seimo statuto nustatyta tvarka. 3. Tuo atveju, kai referendume dalyvavo mažiau piliečių, negu nurodyta šio straipsnio 1 dalyje, referendumas laikomas neįvykusiu, o į jo metu pareikštą piliečių nuomonę gali būti atsižvelgiama Seime svarstant įstatymų ir kitų teisės aktų projektus.

Gebelsas- Pikasui

Gebelsas- Pikasui portretas
tad nevadinkite sio referendumo ,,patariamuoju,,..... jis yra pats normaliausias referendumas del kurio ir ejo dauguma zmoniu i rinkimus.... pazistu viena kuris ne kart per 20 metu rinkimuose nebuvo.... o del atomines aferos- atejo.... sekmes vykdant liaudies valia.... terminai aprasyti..... ------------------------------------------------- antra- gal kvieciate nesilaikyti istatymu ir runkeliams? jei nesilaikys tauta - tai ir liaudis gali nesilaikyti kad ir kokio susirinkmu istatymo.... nebandykit bausti.... erodai...

vidma

vidma  portretas
na ka tik glusam ir dolbajobuj reikia sakyt zody NE du kartus i kuria grupe jus ponai seimunai pakliunat, rynkites .

vidma to 5. Pikasas

vidma to 5. Pikasas portretas
matau tauteti kad vis dar turi pora senu vaiduokliu savo spintoj .kazkas turetu ateit ir uzgrobt lietuva ar panasei ,sitomis pasakomis mus seria paskutinius 20 metu. Tesia savo purvina politika, jegos kurios nori nualint mano sali. Kurios nori kad normalus zmones ja paliktu -emigrotu ,o kita dalis liktu be daarbo .As asmeniskai ne pries kad mus paimtu atgal i sojuza ,galu gale koks skirtumas ar vinas sojuzas (EC) ar kitas (CCCP) paprastam zmogeliui visvien ragas .Paskutinius metus matau kad lietuva ne tik negereja bet ir ritasi i praraja kur jos veta kaip predelio prie kokio seimininko dvaro .grazinama tik isore nauji stikliniai pastatai keliai is europos banku in skola lietuvai o dvasine vidyne vertibe visiskai pamirstama ,dauguma lik isproteje vaikosi pinigo . Vot taip o tu brangusis toliau stumk savo idea su atomine stotim nors jau yra visai kiti budai gamint elektra .reiketu pakeist istatima kad be kluciu kikvienas galetu gamint pats . ben ne juk kazkas turi tradiciskai uzdirbt na ne maziau kap 110% procentu pelno arba otkata uz darba ............

Faktas

Faktas portretas
Lietuva gamina pusę reikalingos energijos, kitą pusę perka. Gal galėtų pasigaminti ir visą reikalingą, bet tam reikia dujų ir mazuto. Kurie yra brangesni už parduodama elektros energiją. Jeigu neturėsime ateityje pakankamai savo elektros energijos, tai ja pirksime kaip ir dujas už didesnę kainą. Kas nenori pasipinigauti ? Kitas varijantas. Kas geriau pirkti iš Švedijos ir Lenkijos ar jiems parduoti ??? Nesuprantu tų atominės priešininkų, kuo jie remiasi, kad nereikia.

Jo

Jo portretas
Yra saulės, vėjo ir kas nori lai gamina pats sau, parduoda kaimynui. Bet kodėl valstybė (mes) turime jam mokėti brangiau už jo pagamintą elektrą. Dar jis turėtų primokėti už naudojimasi perdavimo tinklais. Prie jūros gamina, parduoda bičeliui Vilniuje, sumoka už tinklus ir valio.Bet yra kitaip.Kažkas gamintų vėjo, saulės pardavinėtų brangiau tinklams, kur nėra įdealios apskaitos.Tai pagrindas naujiems sukčiams.

12-am

12-am portretas
nesupranti AE aferos priesininku? pasidomek kaip dingsta pinigai: -uzdarant senaja AE -soviniu gamykla -Gariunu mazuto saugykla -nacionalinis stadionas -Gedimino prospekto renovacija ---------------------------------------- kodel manai kad statant nauja AE musu chebra nebevogs??

Galerijos

Daugiau straipsnių