Sėkmė: plėšikui bankas atidavė pavogtus pinigus

Austrijos teismas nusprendė plėšikui grąžinti 63 tūkst. eurų (217 tūkst. litų), kuriuos jis prieš 19 metų pavogė iš banko.

Banko valdytojas Otto Neumanas 185 tūkst. eurų grynaisiais, aukso luitų bei auksinių monetų iš savo darbovietės pavogė dar 1993 metais.

Susidūręs su finansiniais sunkumais, vyras su dviem bendrininkais inscenizavo „Erste Bank“ Vienoje skyriaus apiplėšimą .

Kai policija juos sučiupo, plėšikai turėjo tik  63 tūkst. eurų ir auksą. Likę pinigai dingo, praneša orange.co.uk.
Auksas atiteko draudimo kompanijai, kuri jau buvo atlyginusi nuostolius bankui, o grynieji visą tą laiką saugoti Austrijos teisingumo ministerijoje.

O. Neumano advokatas Herbertas Eichensederis patvirtino, kad su juo neseniai susisiekė teismo pareigūnai ir paprašė padėti jo ginamajam grąžinti pavogtus pinigus.

Bankas į pinigus nepretendavo, kadangi jam nuostolius visiškai padengė draudimo kompanija.

Pinigų atsisakė ir draudėjai, kurie tvirtino nuostolių taip pat nepatyrė. Jiems tekusio aukso vertė išaugo taip smarkiai, kad padengė visą draudimo išmoką bankui.

„Negalėjau patikėti tuo, ką man pasakė bankas, tačiau patikrinau, ir paaiškėjo, kad tai tiesa. Turėjau nueiti į rūsyje esantį archyvą, kad surasčiau bylos detales, nes visas vyko prieš 19 metų. Tačiau man pavyko surasti vyrą, su juo susisiekti ir pranešti naujienas“, – teigė  H. Eichensederis.

„Sušvelninčiau sakydamas, kad jis buvo nustebęs, tačiau jis pateikė savo sąskaitos duomenis, tad pinigai pervesti jam“, – pridūrė advokatas.


Šiame straipsnyje: pinigaivagisvagišiusbankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių