Sėklų ūkininkai ieško užsienyje

Šiuo metu daržoves auginantys ūkininkai dėl sodinukų daigų rankomis kerta su lenkais – kaimynai už juos prašo kone perpus pigiau, nei ūkininkai turėtų išleisti juos augindami patys.

Tai į neviltį varo sėklų pardavėjus, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Išlaidos energijai – šiltnamiams šildyti bei apšviesti – pastaruoju metu ypač smarkiai kerta ūkininkams per kišenę. Todėl dauguma daržovių augintojų ieško kitų būdų, kaip įsigyti daigų.

Daržininkai sulaukia siūlymų pirkti daigus ir iš suomių. Jie už šią prekę prašo maždaug tiek pat, kiek mūsų ūkininkai išleistų patys augindami daigus.

Suomių užauginti daigai būna itin stiprūs ir santykinai pigesni. „Juk reikėtų nepamiršti ir darbo sąnaudų. Skandinavijos ūkininkus remia valstybė. Kuo jie daugiau sudegina dujų šiltnamiams šildyti, tuo didesnę gauna kompensaciją“, – aiškino ūkininkas Audrius Juška.

Stambieji ūkininkai į neviltį varo sėklomis prekiaujančias įmones.

„Dabar – pats daigų užsakymų laikas. Tačiau mūsų ūkininkai, skirtingai nei skandinavai, neturi jokio tautiškumo ir ignoruoja savo pardavėjus“, – barėsi sėklomis prekiaujančios bendrovės „Kėdainių šiltnamiai“ gamybos direktorius Romualdas Valevičius. Jo manymu, kaina niekuo dėta. Daigai, jei juos užsakytų ir vėliau atgabentų Lietuvoje dirbantys sėklų pardavėjai, kainuotų nė kiek ne brangiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
modifikuotu seklu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių