Šeimos draudimas - ne tik sutuoktiniams

Draudimo bendrovė „Seesam Lietuva" pradėjo teikti šeimos civilinės atsakomybės draudimą, kuriuo kompensuojami šeimos narių, naminių gyvūnų ar namų tvarkytojų tretiesiems asmenims padaryti nuostoliai. Pagal šį draudimą atlyginama tiek namuose, tiek viešoje vietoje padaryta žala. Šeimos civilinės atsakomybės draudimą gali sudaryti ne tik sutuoktiniai, bet ir po vienu stogu gyvenantys asmenys.

„Šeimos nariai - ir suaugusieji, ir vaikai, taip pat namuose laikomi gyvūnai kaimynams ar kitiems asmenims gali padaryti įvairių nuostolių, todėl šeimos civilinės atsakomybės draudimas patrauklus tuo, kad apsaugos nuo išlaidų tokiems nuostoliams padengti, - sako „Seesam Lietuva" atstovas. - Šeimos apibrėžimą šio draudimo tikslais išplėtėme - apdraustaisiais „šeimos nariais" gali būti ir nesusituokę, jokio giminystės ryšio neturintys, bet kartu gyvenantys asmenys, taip pat naminiai gyvūnėliai, namų tvarkytojos."

„Seesam Lietuva" siūlomas šeimos civilinės atsakomybės draudimas galioja visose trijose Baltijos šalyse. Šis draudimas gali būti ir su būstu (patalpų valdymu) susijusių, ir su juo nesusijusių (viešoje vietoje padaromų) veiksmų atsakomybei apdrausti.

Minimali metinė dviejų asmenų civilinės atsakomybės draudimo įmoka yra 18 litų.

Šeimos civilinės atsakomybės draudimo įvykių pavyzdžiai:

  • kaimynus užliejate vandeniu;
  • vaikai kamuoliu išdaužia kaimyno automobilio ar buto langą;
  • jūsų augintinis šuo gatvėje apkandžioja praeivį (nebent tai įvyko dėl to, kad apkandžiotasis asmuo erzino šunį);
  • parduotuvėje apgadinate prekes;
  • viešbutyje ar trumpam laikui išsinuomotame bute apgadinate turtą - stalą, televizorių;
  • namų tvarkytoja kaimynus užlieja vandeniu. 


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių