Seimo pirmininkas: dėl euro reikėtų daug diskutuoti su gyventojais

Lietuvoje būtų galima surengti referendumą dėl euro įvedimo, tačiau iki jo su gyventojais reikėtų daug diskutuoti, teigia Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Aišku, galimas referendumas, galima žmonių atsiklausti, bet prieš referendumą reikia su žmonėmis rimtai iškalbėti, išdiskutuoti, bet ne taip, kaip mes padarėme referendumą dėl atominės elektrinės. Praktiškai jokios diskusijos dėl atominės elektrinės nebuvo", - trečiadienį Žinių radijui sakė V.Gedvilas.

Jis teigė pritariantis euro įvedimui.

„Mes, stodami į Europos Sąjungą pasirašėme, kad įsivesime eurą (...). Aš esu už eurą, jeigu mes įsipareigojom, tai mes, visos Europos Sąjungos valstybės, turim ryžtingai siekti euro. Jeigu mes įsipareigojom, mūsų toks yra strateginis tikslas, mes negalime mėtytis“, - interviu sakė Seimo pirmininkas.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę pareiškė, kad dėl euro įvedimo reikia tartis su gyventojais, tačiau kokia forma, reikės apsispręsti.

Tuo tarpu premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad Lietuvai referendumo dėl euro nereikia, nes šalis įsipareigojo įsivesti eurą, stodama į ES. Finansų ministras Rimantas Šadžius taip pat teigė nematantis būtinybės skelbti referendumą.

Lietuva, kuriai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metais, dabar įsivesti jį siekia 2015 metais. Tam, kad galėtų įstoti į euro zoną, valstybė narė turi atitikti vadinamuosius Mastrichto kriterijus dėl viešųjų finansų deficito, infliacijos ir skolos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

max

max portretas
na taip, senos lietuviškos tradicijos, reikėtų su gyventojais , ypač savartynuose , apie viską diskutuoti, diskutuoti, paskiau porą referendumų organizuoti, o paskiau viską mesti ir nieko nedaryti. Čia taip tautiškai gražu. Kai nenori, nesugebi ką nors daryti , reikia sukurti darbo grupę ir padiskutuoti

info

info portretas
Naikinant litą, naikinama valstybė Lietuva. Todėl sakom ... eurui ne

Cha

Cha portretas
Matyt perspektyvoje yra numate rubli isivesti...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių