Seimo komitetas: valstybė turi remti spaudinių leidėjus, o ne platintojus

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas pritarė siūlymui valstybei remti laikraščių ir žurnalų pristatymą prenumeratoriams kaimo vietovėse, kompensacijas skiriant leidėjams, o ne platintojams, kaip yra dabar.

Komitetas trečiadienį pritarė atitinkamoms Visuomenės informavimo įstatymo pataisoms, kurias parengė speciali darbo grupė.

"Iki šiol daugiausia tų kompensacijų suvalgydavo Lietuvos paštas, nes parama atitekdavo spaudos platintojams", - BNS sakė komiteto vicepirmininkas Vitas Matuzas.

Siūloma valstybės finansinę paramą skirti leidėjų leidžiamų laikraščių ir žurnalų pristatymo išlaidoms iki 30 proc. kompensuoti.

Valstybės paramos tvarką nustatytų Vyriausybė. Taip pat vyriausybiniu lygiu būtų nustatyta didžiausias valstybės dalinės finansinės paramos laikraščių ir žurnalų pristatymui dydis, skiriamas vienam laikraščio ar žurnalo leidėjui.

Pataisomis siūloma remti tik tuos laikraščius ir žurnalus, kurie nėra erotinio ir smurtinio pobūdžio bei juose reklama neužima daugiau kaip pusę ploto.

Komitetas sutiko iki 1,3 tūkst. litų (10 bazinių socialinių išmokų) padidinti paramos sumą, kurią gavę viešosios informacijos rengėjai bei skleidėjai privalo paskelbti apie gautą paramą. Dabar reikia viešai pranešti, jeigu parama viršija vieną minimalią algą - 800 litų.


Šiame straipsnyje: SpaudaleidėjaiŽiniasklaida

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių