Seimo komitetas siūlo kovoti su barais-kioskais

Seimo Sveikatos reikalų komitetas ragina savaivaldybes kovoti su naktine alkoholio prekyba barais pasivadinusiuose kioskuose.

"Raginame savivaldybių tarybas būti atsakingoms už savo piliečius, efektyviai pasinaudoti Alkoholio kontrolės įstatyme numatytomis teisėmis dėl prekybos alkoholiniais gėrimais ribojimo ir priimti sprendimus, draudžiančius ar ribojančius alkoholio pardavimą spaudos kioskuose, baruose ar kitose maisto tvarkymo subjektuose", - rašoma komiteto sprendime.

Teigiamu pavyzdžiu Sveikatos reikalų komitetas vadina Šiaulių savivaldybės tarybos bandymą kovoti su naktine prekyba alkoholiu baruose-kioskuose.

Komiteto nuomone, dauguma savivaldybių nesiima tinkamų priemonių kovai su girtavimu.

Iš esmės komitetas mano, kad Lietuvos valstybė pasirinko teisingą alkoholio prevencijos politiką, nes mažėja alkoholio suvartojimas bei jo daroma žala žmonių sveikatai, nusikalstamumui, viešajai tvarkai.

Iš komitetui pateiktų duomenų esą matyti, kad pastaruoju metu mažėja sulaikomo nelegalaus alkoholio kiekiai pasienyje, žymiai mažėja eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės dėl neblaivių vairuotojų kaltės, žuvusių ir sužeistų žmonių skaičius.

Kita vertus, pastebima, kad didėja nelegalių falsifikuotų alkoholinių gėrimų kiekiai vidaus rinkoje.

 

 


Šiame straipsnyje: alkoholis,

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių