Seimo komitetas: didinti pensijas finansinių galimybių nėra

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas konstatavo, kad sumažintas pensijas nuo kitų metų grąžinti į 2009 metų pabaigos lygį finansinių galimybių nėra.

Tokį sprendimą komitetas priėmė, antradienį apsvarstęs Krikščionių partijos frakcijos seniūno Vidmanto Žiemelio ir parlamentinės opozicijos remiamas pataisas dėl pensijų didinimo.

Komiteto posėdyje dauguma opozicijos atstovų nedalyvavo, o valdančiųjų frakcijų atstovai buvo visi.

Pataisas dėl pensijų padidinimo ir pasiūlymus jį finansuoti sukritikavo prezidentė Dalia Grybauskiatė, joms nepritarė ir Vyriausybė.

V.Žiemelis Seimą ragina vieneriais metais sutrumpinti sumažintų pensijų mokėjimą. Jei sprendimas būtų priimtas, nuo kitų metų pensijos vėl turėtų būti padidintos, nors to nenumato nei 2011 metų "Sodros", nei valstybės biudžetų projektai.

Pensijoms padidinti prireiktų apie 600 mln. litų: 583 mln. litų tektų papildomai numatyti "Sodros" biudžete, o 26 mln. litų - valstybės biudžete.

Galutinis balsavimas dėl šių pataisų numatytas antradienį apie pietus. Valdantieji tiksi, kad jiems pavyks surinkti pakankamai balsų, kad tokios pataisos nebūtų priimtos.


Šiame straipsnyje: pensijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių