Seimo kanceliarijai - papildomai 5 mln. litų

Formuojant kitų metų biudžetą Seimo kanceliarijos išlaidas Vyriausybės bus prašoma didinti 5 mln. litų.

Šių metų Seimo kanceliarijos išlaidos sudarė apie 125 mln. litų, kitų metų biudžeto projekte siūloma numatyti 129,5 mln. litų.

Seimo valdyba trečiadienį pritarė tokiam projektui, kuris bus teikiamas Vyriausybei.

Seimo kancleris Gintautas Vilkelis teigė, jog minėtų išlaidų augimas susijęs su kitąmet Vilniuje organizuojamu didžiausiu Lietuvos parlamentarizmo istorijoje renginiu - kitų metų liepą Seime vyks Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinės asamblėjos metinė sesija.

Tuo metu Seimo pirmininko pavaduotojas liberalas Gintaras Steponavičius tokį išlaidų didinimą vadina puota maro metu.

G.Steponavičiaus manymu, Seimo valdybos patvirtintas ir Vyriausybei teikiamas 2009 metų Seimo kanceliarijos biudžeto projektas ignoruoja ekonominę realybę ir toliau yra išlaidaujantis.

Jo manymu, mažiausiai 5 mln. litų galima būtų sutaupyti, atsisakant kai kurių numatytų nebūtinų išlaidų patalpų remontui bei naujų automobilių pirkimui.

Seimo kanceliarija numačiusi kitąmet įsigyti 9 naujus automobilius - 5 lengvuosius ir 4 limuzino klasės automobilius.

Seimo kancleris G.Vilkelis tokią kritiką vadino nesuprantama, teigdamas, jog pats G.Steponavičius savo iniciatyvomis yra nemažai prisidėjęs prie šių papildomų išlaidų poreikio.

„Kai kurių išlaidų didėjimas susijęs būtent su ESBO metinės sesijos rengimu kitąmet. Beje, pats G.Steponavičius labai aktyviai skatino ir rėmė šios sesijos rengimą Lietuvoje. O tai pirmiausia reiškia, kad Seimo pastato, patalpų pritaikymą tokio renginio reikmėms, papildomos infrastruktūros kūrimą. Turėsime organizuoti didžiausią tarptautinį renginį Lietuvos parlamentarizmo istorijoje, į kurį atvyks 500 dalyvių iš 56 pasaulio valstybių ir tik naivus žmogus gali sakyti, kad tam nereikės papildomų išlaidų", - sakė G.Vilkelis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių