Seime verda aistros dėl „Snoro“ bankroto reikalams skirtų milijonų

Seimo opozicija šią savaitę ketina surinkti būtinus parlamentarų parašus, kad būtų sušaukta neeilinė Seimo sesija ir dar kartą apsvarstyta galimybė sukurti parlamentinę komisiją, kuri aiškintųsi bankrutavusio banko „Snoras“ reikalus.

Šįkart siekiama, kad Seimas domėtųsi, kodėl „Snoro“ veiklos administravimui ir konsultantų paslaugoms skirta beveik 80 mln. litų.

Po siūlymu Seimo pirmininkei Irenai Degutienei sušaukti neeilinę sesiją turi pasirašyti ne mažiau kaip 47 parlamentarai, o nutarimo projektą dėl laikinosios komisijos tirti „Snoro“ reikalus turi paremti daugiau nei 36 parlamentarai.

Seimo socialdemokratai praėjusią savaitę paragino parlamento pirmininkę sausio 16-20 dienomis surengti neeilinę Seimo sesiją, per kurią būtų taisomas Mokslo ir studijų įstatymas norint užpildyti susidariusį teisinį vakuumą po Konstitucinio Teismo nutarimo.
„Tvarkietis“ V.Mazuronis BNS informavo, kad kol kas surinkta keliolika parašų: „O ko prašyti, kad pasirašytų? Seimas tuščias. Bus sausio13-ąją posėdis, tada ir surinksime“, - sakė parlamentaras.

Pasak jo, laikinoji komisija turėtų atsakyti į tuos pačius klausimus, kurie buvo kelti anksčiau, ir į naujus, susijusius su išlaidomis „Snoro“ administratoriams ir kosultantams.

Komisiją norima įpareigoti atsakyti į dvi dešimtis klausimų dėl komercinių bankų priežiūros efektyvumo, įstatymų, reglamentuojančių bankų priežiūros tvarką, efektyvumo, konkrečiai - dėl „Snoro“ veiklos, jo priežiūros ir bankroto.
Į nutarimo projektą įtraukti klausimai, susiję su „ Snorą“ auditavusios bendrovės „Ernst & Young Baltic“ veikla.

Seimas praėjusių metų gruodį nusprendė nekurti laikinosios parlamentinės komisijos, kuri tirtų „ Snoro“ bankroto aplinkybes. Parlamentinę komisiją anąkart pasiūlė sudaryti daugiau kaip 50 Seimo opozicijai priklausančių parlamentarų.

Bankrutuojantis nacionalizuotas „ Snoro“ bankas pernai lapkričio pabaigoje tarptautinei finansų konsultacijų bendrovei „Zolfo Cooper LLP“, kurios vyresnysis partneris Simonas Freakley'is (Saimonas Fryklis) buvo paskirtas laikinuoju banko administratoriumi, pervedė 4,834 mln. eurų (16,692 mln. litų).  „Snoro“ veiklos administravimui ir konsultantų paslaugoms iki kovo pradžios - galės būti išleista dar beveik 61 mln. litų, iš kurių 31 mln. litų - konsultantų paslaugoms.

Lietuvos Vyriausybė lapkričio 16 dieną nacionalizavo „ Snorą“, o Lietuvos banko valdyba nušalino „ Snoro“ vadovybę ir laikinuoju banko administratoriumi paskyrė S.Freakley.
Gruodžio pradžioje teismui „ Snorui“ iškėlus bankroto bylą, bankroto administratoriumi buvo paskirtas „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiasis partneris Neilas Cooperis.


Šiame straipsnyje: SnorasNeeilinė Seimo sesija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ias

ias portretas
is sios zmoniu nelaimes proga pasipelnyti bankroto organizatoriams.Negi premjerui ir prezidentei vienodai rodo?Vadas dabar tai Prezidentes zmogus.O musu valstybeje" demokratija" kas prieina tas ir ima.

Dirzas

Dirzas portretas
O jus runkeliai susiverzkite dirzus.

Darbo Lietuva

Darbo Lietuva portretas
Dėl "sprogimo" Snoro banke turi pasikeisti vyriausybė, kuri nesugebėjo vadovauti ekonomikai. Žadėjo tarnauti visuomenei, o nukrypo į privačius interesus. Šis bankrotas - sisteminio pobūdžio, grindžiamas lupikavimu ir kraugeriškumu. Begėdžiams niekada niekada niekada nebus atleista už susidorojimą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių