Seime - tvarka, kaip valdyti įmonę dviem lygiaverčiams akcininkams

Akcininkai, turintys po lygiai įmonės akcijų, ateityje galės paprasčiau spręsti valdymo problemas, kilus ginčams. Įstatymo pataisų konservatorius Rytas Kupčinskas sako, kad daugiau galių nei dabar turėtų akcininkas, nevadovaujantis įmonei.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė atitinkamoms Akcinių bendrovių įstatymo pataisoms.

„Tai palengvintų teismų darbą, kadangi dalis ginčų tarp akcininkų būtų sprendžiama tiesioginių derybų būdu. Taip pat pagerintų akcinės bendrovės veiklą, kadangi ją galėtų kontroliuoti ne tik vykdomasis direktorius – akcininkas, turintis pusę bendrovės akcijų, bet ir tiesiog akcininkas, turintis pusę bendrovės akcijų“, - sakė R. Kupčinskas.

Pasak R. Kupčinsko, pataisos būtų vienas būdų pradėti verslą dviem partneriams susitarus lygiaverčiai.

Seimo nario teigimu, dabar nėra numatyta, kaip išspręsti susidariusią padėtį, jeigu partneriai, turintys po 50 proc. įmonės akcijų, nesusitaria: „Dabar visą įmonės valdymą perima tas akcininkas, kuris užima vadovo pareigas, o kitas akcininkas gali būti ignoruojamas“.


Šiame straipsnyje: akcininkaiginčaivaldymasSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Debilai valdziazmogiai. Tikra to zodzio prasme debilai. Net i akis galiu pasakyti jiems kad yra debilai. Yra ne vienas pavyzdys kai tie nesutarimai isgelbeja imone nuo bankroto nustument viena akcininka. O dabar jeigu imone veikia gan normaliai o kitas akcininkas nori tik sau kisenes prisikimsti sau naudos ziuredamas. Kaip pavyzdys savo masinas imonei parduodamas, imones pinigus pasiimdamas ir dar su ta pacia masina vazinedamas ir dar kuro uz dyka pildamas. Cia tik vienas pavyzdys o yra daug visokiu variantu kaip du zmones sukuria imone ir vienas pradeda i savo puse tik ziuret

hmm

hmm portretas
Jei daugiau galių turės akcininkas nevadovaujantis įmonei, tai jis automatiškai ir vadovaus įmonei tik svetimomis rankomis. Tai yra atsakomybę neš įmonės vadovas, o realią valdžią turės įmonei nevadovaujantis asmuo. Keistai sakau čia.

gsh

gsh portretas
Cia kartais ne sau lengvina situacijaa...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių