Seime brandinami keli parlamentiniai tyrimai dėl Ignalinos AE

Seimo Ekonomikos komitetas ketina imtis parlamentinio tyrimo dėl padėties Ignalinos atominėje elektrinėje, o socialdemokratų frakcija - dėl grėsmių nacionaliniam saugumui, kylančiam energetikos sektoriuje.

„Labai ironiška - mes kalbame apie naujos elektrinės statybą, apie strateginius investuotojus, tačiau problemos dėl senosios elektrinės uždarymo kaip tik sudaro neigiamą foną, ir tie investuotojai, manau, kur kas labiau pagalvoja, ar apsimoka investuoti į tokią įmonę, kurios nesugebame net uždaryti“, - antradienį Seime po Jungtinės frakcijos posėdžio žurnalistams sakė parlamentaras, Tautos prisikėlimo partijos frakcijos vadovas Arūnas Valinskas.

Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys BNS informavo, kad į Ekonomikos komitetą dar šią savaitę - ketvirtadienį arba penktadienį - bus kviečiamas energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

„Pateiksime jam klausimus ir žiūrėsime, kokie bus atsakymai. Jeigu atsakymų negausime, siūlysiu sudaryti darbo grupę, kuri atliktų parlamentinį situacijos tyrimą ir pateiktų išvadas komitetui“, - sakė D.Budrys, kuris irgi priklauso Seimo Jungtinei frakcijai, į kurią praėjusią Seimo sesiją susibūrė liberalcentristai ir buvę Tautos prisikėlimo partijos frakcijos nariai.

Socialdemokratė Birutė Vėsaitė pranešė, kad socialdemokratų frakcija ketina inicijuoti parlamentinės komisijos dėl grėsmių nacionaliniam saugumui, kylančiam energetikos sektoriuje, sukūrimą.

"Tegu analizuoja ne tik senosios (Ignalinos atominės elektrinės - BNS) uždarymo reikalus, bet ir naujosios statybos, o ir kitus energetinius reikalus", - sakė B.Vėsaitė.
Ketvirtadienį socialdemokratų frakcijoje paaiškinimus dėl susidariusios situacijos energetikos ūkyje prašomas pateikti premjeras Andrius Kubilius.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vylius

Vylius portretas
Taip niekas ir nepasako, kur vėlavimo priežastys, ar NUKEM laiku neparengė projektų, ar statybininkai uždelsė darbus.

to Vylius

to Vylius portretas
kad daug tu velavimo priezasciu.. pradedant nuo to, kad buvo sugalvota daryt dyyyydeli projekta, paskui igyvendinimo eigoje apsiziureta, kad kai kurios projekto dalys yra problematiskos, prasidejo skaldymai. Paskui aisku tvarkingai veluojama derinant su visokiom institucijom dokumentus. Su statybom gal ir imanoma viska laiku padaryti, jei firma nebankrutuotu statybu eigoje.

nu

nu portretas
ir koks tas "tyrimu" rezultatas atspeti ne taip jau sunku...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių