Seimas uždraudė šilumos tiekėjams prižiūrėti šilumos punktus

Ketvirtadienį Seimas pritarė Prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktos Šilumos ūkio įstatymo pataisoms, pagal kurias šilumos punktų prižiūrėtoju negalės būti su šilumos tiekėjais glaudžiai susijusios įmonės.

Šios pataisos turėtų iš esmės pakeisti situaciją Vilniuje, kur šilumos punktus dažniausiai prižiūri didžiausias Lietuvoje daugiabučių namų administratorius – bendrovė „City Service“.

Ji priklauso koncernui „Icor“ (buv. „Rubicon Group“), kurio du akcininkai – Andrius Janukonis ir Linas Samuolis – tiesiogiai dalyvauja šilumą tiekiančios „Vilniaus energijos“ valdyme.

Lapkritį įsigaliojus pataisoms „City Service“ ir kitos susijusios įmonės praktiškai nebegalės administruoti daugiabučių.

Už Prezidentės pasiūlytas Šilumos ūkio įstatymo pataisas balsavo 103 Seimo nariai, prieš balsavo „tvarkietis“ Julius Veselka.

Esant dabartinei situacijai, kai šilumos tiekėjas ir šilumos punktų prižiūrėtojas yra susiję, šilumos prižiūrėtojai nėra suinteresuoti, kad gyventojų išlaidos šildymui būtų mažesnės. Neretai gyventojams tiekiama daugiau šilumos energijos, nei šie norėtų.

Todėl neabejojama, kad priėmus pataisas gyventojų išlaidos šildymui mažės. Energetikos ministerija skaičiuoja, kad dešimtadaliu turėtų mažėti ir pati šildymo kaina.

Prieš ketvirtadienio balsavimą Seime didžiausiuose šalies dienraščiuose pasirodė pataisas kritikuojančios publikacijos, kurių temos ir mintys stebėtinai panašios, pastebėjo delfi.lt.

Straipsniuose „Lietuvos ryte”, „Lietuvos žiniose” ir „Respublikoje” peršama mintis, kad reikia paremti „darbiečio” Kęstučio Daukšio „patobulintas” pataisas, kuriose numatyta, jog gyventojai galėtų rinktis iš visų šilumos punktų prižiūrėtojų, tarp jų ir susijusių su šilumos tiekėju.

Nei prie vieno tokio straipsnio nenurodytas užsakymo numeris.

Tačiau pats K.Daukšys ketvirtadienį savo pasiūlymą atsiėmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Įdomu kiek realiai ta kaina mažėtų. Nes gal resursus sutelkti mažinant kainą kitais būdais?

neries upės kapitonas

neries upės kapitonas portretas
iš tiesų tai ne kaina mažėtų, o tiesiog žmonėms gal prisuktų kranus iki normos ribos, jei nebūtų suinteresuotas tas administratorius kuo daugiau pavaryti

Vaidas

Vaidas portretas
Na jeigu šitaip, tai tikrai nauda iš įstatymo. Ačiū.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių