Seimas spręs, ar svarstyti galimybę leisti alkoholiu prekiauti iki vidurnakčio

Seimui antradienį planuojama pateikti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, parengtas parlamentarų Eriko Tamašausko ir Andriaus Endzino, kuriomis numatoma pailginti prekybos lakoholiu laiką iki vidurnakčio.

Klausimas į plenarinio posėdžio darbotvarkę įtrauktas, nes jį pradėti svarstyti reikalauja daugiau kaip trečdalis Seimo narių tai patvirtinę savo parašais.

Dabar alkoholiu galima prekiauti nuo 8 val. iki 22 valandos.

Prekybos alkoholiu laiką pailginus iki 24 val., manoma, pavyktų padidinti valstybės biudžeto pajamas bei sumažinti šešėlinę alkoholio prekybą.

Savo ruožtu Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentas Aurelijus Veryga teigia, kad tarp 22 ir 24 valandos alkoholį perka ne „padorūs piliečiai“, kurie grįždami iš darbo sumano išgerti, bet probleminiai alkoholio vartotojai, kurie tokiu laiku važiuoja papildomai nusipirkti alkoholio, jei jo pritrūksta išgertuvėms.

"Matome, kad dalis Seimo narių piktybiškai ir labai agresyviai „stumia“ alkoholio pramonės siūlomas pataisas, kurios vėl gražins į Lietuvos kelius girtus vairuotojus, padidins žuvusiųjų skaičių, padidins alkoholio intoksikacijų bei alkoholinių psichozių skaičių", - teigiama išplatintame pranešime.

 


Šiame straipsnyje: alkoholisprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių