Seimas pradeda svarstyti 2011-ųjų biudžeto projektą

Seimas antradienį pradeda svarstyti kitų metų biudžeto projektą.

Valstybės pajamų ir išlaidų planą analizavęs parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas pasiūlė Vyriausybei kitų metų biudžeto išlaidas padidinti 30,250 mln. litų. Daugiausia papildomai lėšų numatoma skirti pasiruošimui 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatui.

20 mln. litų siūloma skirti Kauno arenos automobilių stovėjimo aikštelei įrengti, 6 mln. litų - daugiafunkcinio sporto komplekso Prienuose statybai.

Komitetas nutarė papildomai 26 tūkst. litų skirti Kūno kultūros ir sporto departamentui, 50 tūkst. litų - socialinei paramai nusipelniusiems sporto veteranams.

4,2 mln.litų siūloma numatyti Valstybės sienos apsaugos tarnybai, iš jų 1,2 mln. litų - operatyvinei veiklai stiprinti, 1 mln. litų - transporto išlaidoms, 2 mln. litų - mokėjimams už darbą naktį, poilsio ir švenčių dienomis, budėjimą.

Taip pat Vyriausybei siūloma 300 mln. litų padidinti planuojamas pajamas iš valstybės valdomų įmonių mokamų įmokų - pelno mokesčio ir dividendų.

250-300 mln. litų papildomų pajamų šaltiniu komitetas mato ir dalies valstybinio turto privatizavimą.

Biudžeto ir finansų komitetas pritarė Ekonomikos komiteto siūlymui Vyriausybei peržiūrėti visiems išlaidų valdytojams numatytas lėšas atsisakant investicijų į kompiuterius, kompiuterinę techniką, baldus ir lengvuosius automobilius bei pasiūlė apsvarstyti "tvarkiečio" Andriaus Mazuronio pasiūlymą sumažinti 2011 metais planuojamus skirti biudžeto pinigus ministerijų, valstybės įstaigų bei kitų institucijų ilgalaikio turto įsigijimui.

Komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas sako, kad sėkmingo biudžeto pajamų vykdymo garantu turi būti politinė valia kovojant su korupcija ir kontrabanda, mažinant biurokratinę naštą, taip pat radikaliai gaivinant smulkų verslą.

Antrasis biudžeto projekto svarstymas Seime numatytas gruodžio 7-ąją, o priėmimas - gruodžio 9 dieną.

Nacionalinio biudžeto pajamos sieks apie 20,025 mlrd. litų (be ES paramos), o valstybės biudžeto - 17, 015 mlrd. litų - atitinkamai 12,7 proc. ir 17,6 proc. daugiau, atsižvelgus į 2010 metų trijų ketvirčių pajamų surinkimo tendencijas.

Prognozuojami 2011 metų nacionalinio biudžeto asignavimai sieks 29,344 mlrd. litų, o vien valstybės biudžeto - 26,334 mlrd. litų.


Šiame straipsnyje: biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių