Seimas nori uždrausti savivaldybėms išnuomoti šilumos ūkius

Seimas nusiteikęs uždrausti savivaldybėms išnuomoti šilumos ūkius privačioms įmonėms.

Antradienį svarstydamas šalies vadovės Dalios Grybauskaitės parengtas Šilumos ūkio įstatymo pataisas, kuriomis siūloma demonopolizuoti šilumos ūkį, atskiriant šilumos tiekimo ir priežiūros veiklas, Seimas pritarė „darbiečio“Kęstučio Daukšio atitinkamai pataisai.

Už tai, kad ateityje šilumos tiekėju galėtų būti tik savivaldybių įmonės arba privatūs šilumos tiekėjai, kurie turės savo šilumos tąsas, balsavo 48 Seimo nariai, prieš - 18, o susilaikė 29 parlamentarai. Tai nėra galutinė Seimo nuomonė, nes dėl parlamentarai dar kartą balsuos dėl viso įstatymo.

Ekonomikos komiteto narė socialdemokratė Birutė Vėsaitė BNS negalėjo paaiškinti, kaip bus su tų miestų ar rajonų šilumos ūkiu, kuris jau yra išnuomotas.


Šiame straipsnyje: šildymasšilumos ūkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
:) nieko tai neduos ,. veliau aferos vyks uzsakant paslaugas remontui ir t.t. Pirmiausia turi buti leista zmonems atsijunkti nuo centralinio sildymo , o tuomet islakstys aferistai apvaginejantys zmones , sali ir darantys zala lietuvos ekonomikai .

666

666 portretas
beje , jei leistu atsijunkt nuo centralinio lietuvos ekonomikai staigiai sokteltu i virsu 3-4 metus o veliau islaikytu vienoda tempa . ir jei butu dar kai kas padaryta tai lietuvos skolos staigia imtu mazeti . bet sita turbut sunku suprast prezidentei kuriai isaiskinau rastu .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių