Seimas nepritarė siūlymui už nelegalų darbą bausti ir darbuotojus

Seimas nepritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems teisės aktų projektams, kuriais numatyta už nelegalų darbą bausti ne tik darbdavius, kaip šiuo metu, bet ir darbuotojus.

Antradienį Seimas po pateikimo nepritarė atitinkamoms Darbo kodekso ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisų bei Nelegalaus darbo draudimo įstatymo projektams. Už SADM pataisas balsavo 32 Seimo nariai, prieš buvo 20, 17 susilaikė. Nuspręsta projektą grąžinti iniciatoriams tobulinti.

Pataisomis siūlyta, kad nelegaliai dirbusiam asmeniui grėstų 500-1000 litų bauda, darbdaviui, kaip ir šiuo metu, už kiekvieną nelegaliai dirbantį asmenį liktų 3-10 tūkst. litų bauda.

Už nelegalų darbą jau baustiems darbuotojams pataisos numatė 1-3 tūkst. litų baudą, kartą jau baustiems darbdaviams bauda liktų nepakitusi - 10-20 tūkst. litų už kiekvieną nelegaliai dirbantį asmenį.

Prieš projektus kalbėjęs socialdemokratas Algirdas Sysas piktinosi, kad priėmus tokias pataisas bus baudžiami tik nelegaliai dirbantys darbuotojai, o darbdaviai išsisuks, kaip esą ir šiuo metu.

„Jei pradėsime bausti darbuotojus, teismai baus tik juos, o darbdaviai nieko negaus“, - sakė A.Sysas.

Valstybinės darbo inspekcijos duomenimis, pernai nelegalaus darbo atvejų išaiškinta 40 proc. daugiau nei 2009-aisiais. 2009 metų pirmąjį pusmetį buvo nustatyti 2207 nelegalaus darbo atvejai, 2010 metais per tą patį laikotarpį - 3156 atvejai.


Šiame straipsnyje: Nelegalus darbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
teisingai,reik darbdavius baust. Tas tipo nelegaliai dirbantis jei nori isgyvent priverstas tuo darbu naudotis, ir jis yra pazeidziamiausias pagal musu dabartinius istatymus.Jis lengviausias grobis ir anstoliam ir kitiem maitvanagiam.

666

666 portretas
baust visus ir grieztai

faktas

faktas portretas
Seimas eilinį kartą įrodė, kad egzistuoja "neliečiamoji", išlaikytinių, nelegaliai dirbančių liumpenproletariato klasė. Nesuprantu kodėl nelegaliai dirbantieji negali mokėti baudų kartu su juos nelegaliai įdarbinusiais seimo neriais???
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių