Seimas mažina administracinę naštą verslui

Smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės statusas nuo gegužės bus deklaruojamas tik pagal vienerių metų finansinės atskaitomybės duomenis.

Seimas antradienį priėmė atitinkamas Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros įstatymo pataisas: už balsavo 100 Seimo narių, o prieš - vienas parlamentaras.

Iki šiol tokios įmonės, dėl veiklos trukmės turėjusios patvirtintą vienerių metų finansinę atskaitomybę, buvo skirstomos į vidutines, mažas ar labai mažas. Daugiau kaip dvejus metus veikianti įmonė tapdavo vidutine, maža ar labai maža, jei dvejus finansinius metus iš eilės jos darbuotojų skaičius ir įmonės finansiniai duomenys atitiko tam tikrus reikalavimus.

Kartais įmonės statusui patvirtinti prireikdavo deklaruoti ir trejų metų duomenis, jei einamaisiais ir praėjusiais metais verslo subjektui suteikiamas skirtingas statusas.

Dabar šių nuostatų atsisakyta - Seimas iš įstatymo jas išbraukė.

Seimas taip pat nustatė, kad valstybės parama smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms nuo šių metų gegužės nebebus teikiama pagal apskričių, kurios nuo liepos naikinamos, o tik pagal Vyriausybės ar savivaldybių smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros programas.


Šiame straipsnyje: verslasadministracinė našta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių