Seimas imasi socialdemokratų siūlymo grąžinti lengvatinį PVM tarifą

Seimas pradėjo svarstyti socialdemokratų siūlymą nustatyti lengvatinį - 10 proc. dydžio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą.

Parlamentarai ketvirtadienį po pateikimo pritarė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma nustatyti lengvatinį mokesčio tarifą: už tai, kad Seime būtų pradėtas pataisų svarstymas balsavo 41 Seimo narys, prieš - 12, o susilaikė 20 parlamentarų.

Lengvatinį PVM siūloma nustatyti knygoms, laikraščiams, žurnalams, periodiniams leidiniams, vaistams, apgyvendinimo paslaugoms, šviežiai atšaldytai mėsai bei naminių paukščių mėsai, gyvoms, šviežioms ir atšaldytoms žuvims, gyvenamųjų namų statybos, renovacijos, apšiltinimo paslaugoms, už kurias apmokama valstybės ir savivaldybių biudžetų, valstybės teikiamų lengvatinių kreditų ir valstybės specialiųjų fondų lėšomis, šilumai bei karštam vandeniui.

Lengvatinį PVM tarifą siūloma taikyti nuo 2011 metų.

Šiuo metu galioja tik kelios laikinos lengvatos - kompensuojamiems vaistams, knygoms, šildymui.

Šilumai ir karštam vandeniui 9 proc. PVM įsigaliojo 2009 metų rugsėjį (iki tol buvo 5 proc.) ir yra nustatyta, kad jis bus taikomas iki 2010 metų rugpjūčio 31-osios. Toks pat lengvatinis PVM taip pat nustatytas knygoms, tačiau jo galiojimas turėtų baigtis 2010-ųjų gruodžio pabaigoje.

5 proc. lengvata taikoma kompensuojamiems vaistams.

Seimas dviem procentiniais punktais iki 21 proc. PVM tarifą padidino šį rudenį


Šiame straipsnyje: PVM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių