Seimas imasi pataisų dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams

Seimas ketvirtadienį pradeda svarstyti Konstitucinio įstatymo pataisą, numatančią dar trejus metus užsieniečiams neleisti pirkti žemės. Tačiau Teisingumo ir Žemės ūkio ministerijos nesutaria, kaip tai įteisinti.

Žemės ūkio ministerija mano, jog nereikia keisti Konstitucijos, kad draudimas užsieniečiams įsigyti žemę galiotų, tačiau kai kurių teisininkų ir Teisingumo ministerijos nuomonė yra kitokia, pranešė Lietuvos radijas.

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Edmundas Pupinis tikisi, kad Konstitucinis įstatymas bus priimtas ir abejonės išsklaidytos.

„Yra tam tikras prieštaravimas. Kad jo nebeliktų, yra pateikta Konstitucinio įstatymo pataisa, kuria mes pakeisime datą ir, manau, tas visas ginčas bus nebereikalingas“, - Lietuvos radijui sakė E.Pupinis.

Įstatymo projekte numatoma, kad užsienio subjektai, išskyrus tuos užsieniečius, kurie ne mažiau kaip trejus metus Lietuvoje gyveno ir vertėsi žemės ūkio veikla, bei užsienio juridiniai asmenys, Lietuvoje įsteigę atstovybę, negali įsigyti žemės ar miškų paskirties žemės iki 2014-ųjų balandžio 30 dienos.

Šių metų gegužės 1-ąją pasibaigė draudimas parduoti žemę užsieniečiams, o Europos Komisija Lietuvos prašymu šį apribojimą pratęsė dar iki 2014-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių