SEB skelbia obligacijų investavimo koeficientus

SEB bankas baigė platinti keturias obligacijų emisijas ir skelbia tikruosius jų investavimo koeficientus. Vienos išplatintos obligacijų emisijos pelningumas priklauso nuo naftos kainų svyravimų, kitos trys emisijos susietos su indekso BNP Paribas Platinium EUR Excess Return verte. Obligacijos buvo platinamos rugsėjo 1-29 dienomis.

Investuotojai, įsigiję su naftos kaina susietų obligacijų, turės galimybę uždirbti pelno ir naftai brangstant, ir pingant, jei tik naftos kaina svyruos neviršydama nustatytų ribų. Nustatyta viršutinė kainos riba yra 137 proc., apatinė kainos riba - 63 proc. pradinės naftos kainos. Pradinė naftos kaina, nustatyta rugsėjo 30 d., yra 100,64 JAV dolerio už barelį.

Investuotojai gaus pelno už naftos kainos pokytį, jei galutinė naftos kaina bus didesnė už pradinę naftos kainą, o kiekvienos dienos naftos kaina nė vieną dieną nuo pradinės naftos kainos nustatymo dienos iki galutinės naftos kainos nustatymo dienos nebus lygi ar didesnė už viršutinę naftos kainos ribą - 137,88 JAV dolerio už barelį.

Investuotojai gaus pelno ir tuo atveju, jei galutinė naftos kaina bus mažesnė už pradinę naftos kainą, o kiekvienos dienos naftos kaina nė vieną dieną nuo pradinės naftos kainos nustatymo dienos iki galutinės naftos kainos nustatymo dienos nebus lygi ar mažesnė už apatinę naftos kainos ribą - 63,40 JAV dolerio už barelį.

Jei per investicijos laikotarpį nafta pabrangtų, o jos kaina nors vieną dieną būtų lygi ar didesnė už viršutinę naftos kainos ribą arba, jei nafta atpigtų ir jos kaina nors vieną dieną būtų lygi ar mažesnė už nustatytą apatinę naftos kainos ribą, pelnas už naftos kainos pokytį mokamas nebūtų. Šiuo atveju investuotojas, išlaikęs obligacijas iki jų išpirkimo dienos, atgautų visą savo pradinę investiciją.

Vienerių metų ir dviejų mėnesių trukmės obligacijų, susietų su naftos kaina, buvo galima įsigyti po 100 litų. Jų investavimo koeficientas yra 100 procentų.

Trejų metų trukmės obligacijų, susietų su indeksu BNP Paribas Platinium EUR Excess Return, buvo galima įsigyti po 100 ir 110 litų bei 100 eurų. Tikroji investavimo koeficiento reikšmė yra atitinkamai 110, 440 ir 210 procentų. Už pirmosios emisijos obligacijas, neatsižvelgiant į indekso vertės pokyčius, bus mokamos 12 proc. palūkanos, apskaičiuojamos nuo nominaliosios obligacijų vertės už visą obligacijų galiojimo laikotarpį (metų palūkanų norma - 3,93 proc.).

Indekso vertę lemia įvairių finansinių priemonių (akcijų, valiutų, žaliavų) krepšelio vertės pokyčiai. Aktyviai valdant finansinių priemonių krepšelį, siekiama, kad jo kintamumo rodiklis neviršytų 3 procentų, o tai rodo, kad indekso vertė svyruos nedaug.


Šiame straipsnyje: sebobligacijosindeksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių